E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda kazanmanın formülü---

Borsalarda kazanmanın formülü

Borsalarda kazanmanın formülü
15 Haziran 2020 - 09:41 borsagundem.com

Wall Street'te artan oynaklık yatırımcıların strateji belirlemesini zorlaştırıyor. 40 yılı aşkın süredir ABD borsalarında çalışan National Securities’in Baş Stratejisti doğru portföy tercihiyle önümüzdeki dönemde güçlü kazanç sağlanabileceğini ifade etti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te ikinci korona virüs dalgası etkisini hissettirmeye devam ederken volatilite endeksindeki dalgalanmanın borsaları haftalarca etkileyebileceği değerlendiriliyor. Yatırım bankacılığı ve varlık yönetimi şirketi National Securities’in Baş Piyasa Stratejisti Art Hogan CNBC’deki röportajında korku endeksi olarak da bilinen volatilite endeksindeki değişimin dikkat çekici seviyelere geldiğini belirtti.

ABD borsaları perşembe günkü düşüşte mart ayından bu yana en kötü performansını gösterdi. Endeksler cuma günü yükseliş gösterse de kayıplarını telafi etmeye yaklaşamadı. Art Hogan röportajında “Bilinmeyenin korkusu her şeyden daha fazla oynaklık yaratır” ifadelerinde bulunarak volatilite endeksinin yaz aylarında daha fazla değişim göstereceğini belirtti.

Kazanmanın sırrı planlama

40 yıldan fazla bir süredir Wall Street’te çalışan ve 15 milyar dolarlık varlığı yöneten Art Hogan tüm olumsuz beklentilerine rağmen uzun vadeli yatırımcıların piyasalardan çekilmemesi gerektiğini ifade etti. “Bir planınız olsun, bu plana sadık kalın ve portföyünüzdeki hisse payını dengeleyin” diyen Hogan, “Planınıza bağlı kalmak şu anda yapabileceğiniz en doğru şey” ifadelerini kullandı.

Hogan’ın en iyi tavsiyesi çeyrek bazında %60 hisse senedi ve %40 sabit gelir portföyü olmak üzere yeniden dengeleme oluşturmak. Hogan ayrıca yatırımcılara halter stratejisini üzerine yatırım yapmasını öneriyor. Halter stratejisi yatırımcıların kısa ve uzun vadeli yatırımlara odaklanarak orta vadeli yatırımlara portföylerde yer vermemek anlamına geliyor.

Baş stratejistin yatırım önerileri ise büyüme hisseleri ve teknoloji hisselerinden yana. Hogan, “Evden çalışma ortamı içerisinde şimdiye kadar başarılı giden ve nakit akışı devam ettiren isimler görünüyor” dedi.

Hogan ayrıca finans, endüstri ve enerji hisselerinin de dahil olduğu döngüsel hisse gruplarını da beğendiğini belirtti. “Döngüsel hisseler ekonomi yükseldikçe oldukça iyi iş yapacaklar” diyen Hogan “Bu dengeli yaklaşım bana kalırsa önümüzdeki 12 ila 18 ay süresince sahip olmak için harika bir portföy olacaktır” sözlerine yer verdi.

Küresel piyasalarda ikinci dalga endişesi risk iştahını dağıtıyor

 

ABD vadeli endeksleri yeni haftaya düşüşle başladı

 

Ekonomik belirsizlikler ve artan endişeler ile piyasalar negatif

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)