E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda finans hisseleri liderliği ele geçirdi---

Borsalarda finans hisseleri liderliği ele geçirdi

Borsalarda finans hisseleri liderliği ele geçirdi
02 Eylül 2021 - 11:16 borsagundem.com

Küresel borsalarda ağustos ayı finans hisselerinin güçlü performansıyla göz kamaştırdığı bir dönem oldu. ABD’deki tahvil piyasasında yıllık tahvil getirileri arasındaki farkın açılması bu yükselişin devam edebileceğini gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ağustos ayında küresel borsalarda finans hisseleri liderliği ele geçirdi. S&P 500 Endeksi’ndeki finans sektörü hisseleri yakaladıkları ivmeyle endeksin en yüksek performans gösteren sektörü olan iletişim hizmetleri alanındaki hisselerle arasındaki farkı daralttı.

Borsa ticaret şirketi Simpler Trading’in Opsiyon Yatırımları Genel Müdürü Danielle Shay CNBC’ye verdiği röportajda, “Finans sektörü inanılmaz derecede güçlüydü. Faiz oranlarındaki son durum sektör için oldukça faydalı’ ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileriyle 2 yıllık tahvil getirileri arasındaki farkın açılması bankaların kârlılık potansiyelini olumlu etkiliyor. İki tahvil getirisi arasındaki fark bir yıl öncesine göre çok daha fazla genişleyerek 110 baz puana kadar ulaştı.

Shay konuyla ilgili yorumlarında, “Daha da önemlisi JPMorgan ve Goldman Sachs gibi şirketler yatırım alanlarında oldukça iyi bir iş çıkarıyorlar. Çok fazla sayıda perakende yatırımcının borsalara akın ettiğini gördük. Borsalar bu yıl inanılma derecede güçlü bir performans gösterdi de görünüşe göre finans hisseleri bu alandan da faydalanabildi” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanı JPMorgan’ın finans alanında güçlü bir hisse olarak kalmaya devam edeceğini ve önümüzdeki aylarda 175 dolarlık hisse senedi fiyatına kadar ulaşabileceğini öngördü. Hisse Çarşamba günü kapanışta 159,72 dolardan işlem görüyordu.

Yatırım danışmanlığı şirketi Laffer Tengler Investments’ın Baş Yatırım Sorumlusu Nancy Tengler da finans sektöründeki yükselişe dikkat çekiyor. Ancak Tengler Goldman Sachs hisselerini tercih ediyor.

Tengler açıklamasında, “JPMorgan bizim en çok tercih ettiğimiz varlıklardan birisi. Ancak ben Goldman Sachs’ı tercih ederdim. Goldman’ın gelirlerinin yaklaşık %38,5’i faiz dışı getirilerden sağlanıyor ki bu JPMorgan’a göre çok daha düşük. Ancak bankanın ticaret geliri ve varlık yönetimi alanlarının yanı sıra servet yönetimi ve yatırım bankacılığı açısından faydalanabileceği çok daha fazla kaldıraç getirisi var" sözlerine yer verdi.

Halka arz pazarındaki faaliyetlerinden destek alan Goldman Sachs bu yılın ilk ve ikinci çeyreğinde yatırım bankacılığı alanında bugüne kadarki en güçlü getirilerini açıkladı. Şirketin bilançosu ve gelirleri de beklentileri açtı.

Tengler, “JPMorgan da bu yeteneklere sahip olsa da Goldman’ın uzun yıllar süren başarısız performansının ardından gelen güçlü performansıyla hisse başına 1,25 dolarlık dolardan 2 dolara kadar büyük bir temettü artışı konumuna geldiğini düşünüyoruz. Eğer hisse senetlerinizi tutarsanız ve dayanırsanız dipten yeni girişlerin olmasını göreceksiniz” dedi.

Küresel piyasalar ABD'nin istihdam verilerini bekliyor

 

Salgının etkileri piyasaları daha derinden etkileyebilir

 

Kripto paralarda yükseliş hareketi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )03 Eylül 2021 08:40

    teknolojık yenılık ve makına alımları leasıngler felan. 2 yıldır modernıze olmayan abd de hareket var. ulkemizd anca 2 el makınalar tıkırdar. sıfır lacak onca usd artışına rahmen zor.

  • Vatandaş Yorumu02 Eylül 2021 12:13

    Bizde kamu bankları ve özel bankalar arasında ki makas iyice açıldı. Kamuların saf dışı bırakıldığı ralli. Onlarda kendi hisseleri yerine bu hisselere yöneldi galiba...bir şeyler olmuş ama biz farkında değiliz...Ben anlamıyorum Halkbank davasını gerekce göstererek çıkmasını maniplasyonla istemiyor diyelim. Vakıfbank ve Aselsan'da ne var arkadaş anlamadım gitti. Kar eden kuruluşlar olmasına rağmen bu nedir? Bir de teknoloji ve finans yatırımları artarken. Dijital bankacılık adımları atılmışken tuhaf seyler oluyor. Özellikle Halkbank ayıp artık hakikaten.