E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalara yeni rekorları yüksek teknoloji getirecek---

Borsalara yeni rekorları yüksek teknoloji getirecek

Borsalara yeni rekorları yüksek teknoloji getirecek
16 Ağustos 2021 - 13:38 borsagundem.com

ABD’de istihdam piyasasındaki yavaşlama şirketleri yeni teknolojilere uyum sağlamak zorunda bırakıyor. Şirketlerdeki verimlilik artışı ünlü borsa uzmanı Ed Yardeni’ye göre piyasalardaki boğa piyasasını destekleyecek


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kovid-19 varyantlarının ve enflasyon ortamının oluşturduğu belirsizlik ortamına rağmen ünlü borsa uzmanı Ed Yardeni ABD şirketlerinin yeni teknolojilere uyum sağlayarak verimliliklerini artıracağını düşünüyor. Yardeni CNBC’ye verdiği röportajda Wall Street borsalarının 1920’li yıllarda yakaladığı ivmenin modern bir versiyonunu gerçekleştirebileceğini söyledi.

Borsa araştırmaları şirketi Yardeni Research’ün Başkanı röportajında yatırımcılara her alanda bir miktar alım yapmalarını tavsiye ederek, “Bilançolar rekor yüksekliklere hareket etmeye devam edecek” ifadelerine yer verdi. Ancak borsa uzmanı şu anki fiyatlandırmaların kabul edilmesinin kolay olmadığını da ifadelerine ekledi.

Ucuz olan hiçbir şey yok

Yardeni röportajında, “Bakın, şu anda her şey çoktan alınmış durumda. Ucuz olan hiçbir şey yok. İnsanlara bu noktada piyasalara girmek gerektiğini söylemek kolay değil. Ancak tahviller kesinlikle bu getiri seviyelerinde cazip görülmüyor, benim beklentilerime göre muhtemelen daha yükseğe çıkabilirler” dedi.

Kariyerinde Prudential ve Deutsche Bank gibi finans devlerinin yatırım stratejilerini yürüten ve bir dönem ABD New York Merkez Bankası’nda çalışan Yardeni piyasalardaki güven verici sinyallerin genellikle hisse senetlerini destekleyeceğini öngörüyor.

Borsa uzmanı, “İş gücü büyümesi dramatik bir şekilde yavaşladı ve şirketler üzerinde bunun karşılığında teknolojinin kullanılması için büyük bir baskı var. Bu verimliliğin artırılması anlamına geriyor. Bu nedenle oldukça boğa piyasasına yakın bir anlatıya sahibim. Bana kalırsa ekonomik aktivite şu anda %2 oranında yükseliyor. Gelecek birkaç yılda bunun %4’e yükselmeyi hedeflediğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Yardeni bunun sonucu olarak işçi ücretlerinin fiyatlardan daha hızlı yükseleceğini ve güçlü şirket kârlarının bir sonucu olarak marjların yüksek kalacağını öngörüyor. Ancak borsa uzmanı bu sırada ekonomi gündeminin risklerine yakından bakmaya devam etmekte olduğunu da belirtiyor.

Borsa uzmanı konuyla ilgili açıklamasında, “Delta varyantı kesinlikle gece haberlerinin gündemini belirliyor ve açık bir şekilde rahatsız edici” dedi.

Yardeni’nin dikkat ettiği bir diğer nokta da yükselen fiyatlar. Boğa piyasası uzmanı, “Enflasyon henüz geçici olduğuna dair bir işaret göstermedi. Şu anda pik seviyesine ulaştığına dair bir kanıt yok. Bu nedenle halen bu yolun üzerinde bazı şüpheler var” açıklamasına yer verdi.

Piyasalara ilişkin endişelerini sürdürse de Yardeni ABD’nin yeni bir geniş çaplı ekonomik kapanmadan kaçınması halinde S&P 500 Endeksi’nin şu anki seviyesinden %12 kadar yükseleceğini öngörüyor. 

Borsa uzmanı, “Gelecek yılın sonu ya da daha erken bir dönemde S&P 500 Endeksi için 5.000 puan hedefim var. Geçen yıl ne zaman boğa piyasası görünümüne sahip olsam o seviyeye daha erken ulaşmıştık” açıklamasında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, S&P 500 Endeksi Cuma günü 4.468 puanda tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapanış yaptı. Endeks bu yıl %19 oranında yükseldi ve pandeminin diplerinden bu yana %100’lük bir artış gösterdi.

Borsalarda teknoloji devlerini yok edecek tehditler

 

Taliban’ın ilerleyişi ABD borsalarını nasıl etkileyecek?

 

Fed, varlık alımı azaltımında anlaşma yolunda

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)