E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar siyasi ve jeopolitik gerilim nedeniyle baskı altında---

Borsalar siyasi ve jeopolitik gerilim nedeniyle baskı altında

Borsalar siyasi ve jeopolitik gerilim nedeniyle baskı altında
06 Haziran 2017 - 07:59 borsagundem.com

Perşembe günü yapılacak olan İngiltere seçimleri, Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararı ve FBI eski direktörünün ABD Kongresi'ne yapacağı açıklamalar öncesi yatırımcılar güvenli liman arayışında

Asya borsaları, petrol ve dolar Ortadoğu'daki artan jeopolitik gerilimin yanı sıra, FBI eski direktörünün Perşembe günü ABD Kongresi'ne yapacağı açıklamalar, aynı gün yapılacak olan İngiltere seçimleri ve Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararı öncesinde baskı altında kalırken, yatırımcıların temkinli bir tavır aldıkları görülüyor.
Petrol fiyatları Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı Arap ülkelerinin Katar ile ilişkilerini bu ülkenin aşırı hareketleri desteklemek ve bölgesel istikrarı zedelemekle suçlayarak kesmelerinin ardından kısa süreyle yükselen petrol fiyatları bugün geriledi. Katar borsası ise dün yüzde 8'in üzerinde gerileyerek Ocak 2016'dan bu yana en düşük seviyeye indi. Brent petrolü
ve ABD hafif ham petrolünün fiyatı dünkü yüzde 1 düşüşün ardından bugün de yüzde 0.6 geriledi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.2 ekside bulunuyor. Dolar endeksi  ise Kongre'de Perşembe günü ABD'li siyasetçilerin sorularını yanıtlayacak olan FBI eski direktörü James Comey'in açıklamaları öncesi yedi ayın en düşük seviyesini gördü. Endeks yüzde 0.2 düşüşle 96.623 düzeyinde bulunuyor.
ABD basınında yer alan haberlere göre Comey, ABD Başkanı Donald Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı Mike Flynn hakkında yürüttüğü soruşturmadan vazgeçmesi için kendisine baskı yaptığı görüşmeler hakkında Kongre'ye bilgi vermeyi planlıyor. Flynn, Rus yetkililer ile yaptığı görüşmeler hakkında gerekli bilgilendirmeyi yapmadığı için görevinden alınmıştı. Dolar ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günkü para politikası toplantısında daha az gevşek bir duruş ortaya koyacağı beklentisiyle değer kazanan euronun yarattığı baskı altına kalıyor. Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar geçen hafta Reuters'a bilgi vererek merkez bankasının imkan olması halinde ekonomiye sağlanan desteği artırma taahhütünden vazgeçmeyi görüşebileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)