E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar artık pandemiyi görmezden gelemez---

Borsalar artık pandemiyi görmezden gelemez

Borsalar artık pandemiyi görmezden gelemez
29 Ekim 2020 - 16:38 borsagundem.com

Borsalar korona virüs vakalarının artışıyla sert bir satış dalgası gördü. Pandemi artık borsalarda gözardı edilemez.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalarda artan korona virüs vakalarının endişesiyle sert satışlar görüldü. Hükümet yetkililerininse yeni bir karantina uygulamaları dönemine başlamaktan başka çaresi kalmadı. ABD borsaları Çarşamba günü sert düşüşlerle açıldı. Dow Jones endeksi %1,7 düşüş gösterdi. Avrupa borsaları, son beş ayın en düşük seviyelerini gördü. Almanya’nın DAX endeksi %2,8 düşüş gösterirken, Fransa’nın CAC 40 endeksi %2,5 kayıp yaşadı. Londra’da FTSE 100 ise %1,5 değer kaybetti.

UBS Global Wealth Management’ın Başekonomisti Paul Donovan, “finansal piyasalar hala artan vaka sayılarından ve pandemiden dolayı gergin” dedi. Açıklamasının devamında “bu durumla ilgili endişeler, korku seviyeleri üzerinde yaratacağı etkilere yönelik. Hem tüketiciler, hem de politika yapıcılar arasında” ifadelerini kullandı.

Donovon şimdilerde, politika yapıcıların toplumun geneliyle ilgili endişe duyduğunu belirtti. Bu karantina ve kısıtlamaların daha sınırlı olduğu ABD’de ekonomik zararların daha az zarar vereceği anlamına gelebilir. Bu da ABD borsalarında, Avrupa borsalarındaki kadar sert bir satış dalgasının görülmemiş olmasının nedenlerinden biri.

Analistler hızlı bir şekilde mevcut korona virüs ve karantina önlemleri tablosunun, neredeyse sekiz ay önce olduğundan oldukça farklı göründüğünü tespit etti. Nomura’nın Analisti Jordan Rochester, “Mart ayının aksine, korona virüsün piyasa düşüşleri için ne anlama geldiği hakkında fazlaca bilgi sahibiyiz” dedi.

Rochester, ABD Merkez Bankası’nın dolara hızlı erişimi sağlamak için bir planı devreye soktuğunu söyledi.

Ve tahvil satın alımları “saat gibi işliyor ve merkez bankacılarının isteğiyle güçlenebilir” dedi.

Rochester’a göre, en son politika kararlarını açıklayacak olan Avrupa Merkez Bankası’nın yıl sonundan önce yeni önlemler alacağını açıklaması bekleniyor.

Ancak Rochester, politika yapıcılardan yeterli desteğin verildiğine dair herhangi bir sinyal “risk algıları için dinamikleri sert bir şekilde değiştirecek” diyerek uyarıda bulundu.

Microsoft hala ‘evde kal’ın faydasını görüyor

Korona virüs krizi başlayalı aylar oldu ve Microsoft, insanlar evde daha fazla vakit geçirdikçe büyüme göstermeye devam ediyor. Şirket Salı günü yaptığı açıklamada Eylül ayında son bulan üç aylık dönemde 37 milyar dolardan fazla getiri elde ettiğini söyledi. Microsoft’un bilanço açıklaması Wall Street’in tahminlerini geride bıraktı.

Şirketin bulut bilişim birimi Azure’un gelirleri, bir önceki yıla kıyasla %48 yükseliş gösterdi. Bireysel bilişim gelirleri, Xbox ve Microsoft Surface satışları sayesinde %6 arttı. Cnn’in haberine göre, Microsoft’un CEO’su Satya Nadella, şirketin teknolojideki gelişmelerin hızlı kabul görmesinden fayda sağladığını söyledi. Nadella, “her şirket için gelecek on yıldaki ekonomik performansı dijital dönüşümlerinin hızı belirleyecek” dedi.

Sonuçlar, Amazon, Facebook ve Google gibi diğer büyük teknoloji şirketleri için de iyi oldu. Microsoft gibi bu şirketler de tüketici davranışındaki değişikliklerden fayda sağladı ve online hizmetlerine olan taleplerde artış görüldü. Şimdi sorulan soruysa, Microsoft’un hırslı büyüme hedeflerini, çok fazla nakitten olmadan gerçekleştirmeye devam edip edemeyeceği. Bespoke Investment Group, “gelirler yükseliş gösterirken, bulut sistemlerinin kurulum maliyetinin giderek arttığını görüyoruz” dedi.

Avrupa Merkez Bankası 'ekside devam' dedi

 

ABD seçimleri borsaları sarsacak

 

Borsalarda sert düşüş devam eder mi? Hangi hisseler güvenli?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum29 Ekim 2020 22:58

    Gözleri hep ky nin malında bu gözü doymazların

  • Yorum29 Ekim 2020 22:53

    Burada aşıya kalmış 40 gün 50 gün şimdi ne yapalım satalım 50 gün sonra 3 katına mı alalım Şimd piyasaları bozup 50 gün sonra aynı malı satmaya çalışıyorlar dikkatli olun

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ29 Ekim 2020 17:04

    bizim borsaya bir şey olmaz çünkü ucuzun ucuzu çöp durumda.