E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yurtdışı veriler bekleniyor---

Borsada yurtdışı veriler bekleniyor

Borsada yurtdışı veriler bekleniyor
23 Ocak 2014 - 09:08 borsagundem.com

Veri akışının zayıf olduğu ABD ve Euro Bölgesi’nde endeksler karışık seyretti

''Gelişen ülke endeksleri alıcılı kapattı…
 
BİST 100 endeksi dün 66.708 – 67.450 seviyeleri arasında işlem görmüş ve günü yüzde 1,58’lik değer kazancı ile 67.367 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 2,06; sanayi endeksi de yüzde 1,25 değer kazanmıştır.
 
Veri akışının zayıf olduğu ABD ve Euro Bölgesi’nde endeksler karışık seyretmiştir. Asya tarafında ise Japonya’nın parasal genişlemeye devam ve para politikasında değişikliğe gitmemesinin ardından endeksler alıcılı seyretmiştir. Bu sabahki seyre baktığımızda ise Çin HSBC imalat PMI verisinin hem beklentiden, hem de 50 puan seviyesinin aşağısında gelmesi, yani daralmaya işaret etmesi Asya borsalarına satış getirmiş görünüyor. Güney Kore büyüme oranı da beklentilerin altında kaldı. Dün Kuroda’nın yüzde 2 enflasyon hedefine doğru ilerlendiğini söylediği Japonya tarafında ise bu sabah açıklanan Japonya Merkez Bankası (BOJ) aylık ekonomik görünüm raporunda, Japonya ekonomisinin ılımlı bir şekilde toparlanmaya devam ettiğine vurgu yapılmış, iç talepteki artış ve ürün fiyatlarının yükselmesiyle enflasyonda yukarı hareket beklendiği belirtilmiş, şirket karları ve ihracatın da yükseleceği öngörülmüştür. Gelişmekte olan ülke piyasalarında karışık seyir gözlenirken, ABD endeks vadelileri bu sabah itibarıyla ekside görünüyor.
 
Yurtiçinde önceki gün TCMB’nin aldığı kararların ardından bir miktar alıcılı seyreden BİST endeksi dün de gelişen ülke borsalarına ayak uydurarak alıcılı seyrine devam etmiştir. USDTRY ise tarihi rekoruna dün gün içerisinde yaklaşmıştır.
 
Bugün yurtiçinde veri akışı bulunmazken Euro Bölgesi’nde Fransa, Almanya ve Euro Bölgesi hizmet ve imalat PMI verileri ve ABD tarafında haftalık işsizlik başvuruları, devam eden işsizlik başvuruları, ev fiyatları endeksi, Chicago FED aktivite endeksi ve mevcut ev satışları verileri takip edilecektir.
 
Teknik açından endeksin 68.000 direnç seviyesinin üzerinde tutunması durumunda 70.000 direncini hedeflemesi olası iken 68.000 direnç seviyesini kıramaması ve aşağısında kalmaya devam etmesi durumunda 66.000 desteğine doğru gevşemesi görülebilir.
 
Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 68.000/70.000/72.500; destek seviyeleri 66.000/64.500/63.000 olacaktır.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)