E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
23 Aralık 2022 - 08:32 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Ekonomiye ilişkin Torba Kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Buna göre TEDAŞ'a olan 2 bin lirayı aşmayan elektrik borçları silinecek. Özelleştirilen limanların kira süresi ise 49 yıla kadar uzatılacak. Hazine ve Maliyet Bakanlığı'na 200 milyar TL ek borçlanma yetkisi de tanındı.

ABD Başkanı Biden: ABD'nin ekonomik görünümü için iyimserim.

Avusturya'da Sosyal Demokrat Parti tarafından meclise sunulan Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarının kınanması yönündeki önerge, iktidardaki merkez sağ Halk Partisi ve Yeşiller Partisi tarafından reddedildi.

Semra Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gazprom, Alman Wintershall ve Avusturyalı OMV şirketiyle bulunduğu bazı ortak projelerden aldığı doğalgaza belirlenecek fiyattan fazla ödemeyecek.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya'yı Ukrayna ile müzakereye oturtmanın yolunun Ukrayna ordusuna daha fazla destek vermek ve savaş sahasında başarılı olmasını sağlamaktan geçtiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya donanmasıyla bağlantılı 10 Rus denizcilik kuruluşunun yaptırım listesine alındığını duyurdu.

ABD başkanlarının vergilerini denetleme tasarısı Temsilciler Meclisi'nden geçti.

Japonya'da tüketici enflasyonu 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Elon Musk, iki yıl Tesla hissesi satmayacağını duyurdu.

Ne olacak?

• İngiltere’de piyasalar yarım gün kapalı olacak.
• Türkiye’de turizm istatistikleri açıklanacak.
• AB - Ukrayna zirvesi 3 Şubat 2023'te toplanacak
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

TCMB, piyasalara paralel olarak politika faizini %9,00 oranında sabit bıraktı. Geçen ayki karar metninde ‘Kurul, Ağustos ayında başladığı faiz indirim sürecine son vermiştir’ cümlesi eklenmesi sonrası bu karar sürpriz olmamakla birlikte yurt içi piyasalarda fiyat hareketleri tepki vermedi. Merkez’de öne çıkan başlıklar; Küresel enflasyon süreci, küresel resesyon endişeleri liralaşma stratejisi, detaylı olarak Aralık ayında açıklanacak 2023 Yılı Para ve Kur Politikası ön plana çıktı.
Yabancılar geçtiğimiz hafta 195 milyon dolarlık hisse, 3 milyon dolarlık DİBS sattı. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 2,1 milyar dolar azalışla 199,3 milyar dolara geriledi. Yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz mevduatı 2,4 milyar dolar azaldı. Döviz mevduatı pariteden arındırılmış olarak gerçek kişilerde 1,9 milyar dolar, tüzellerde 533 milyon Dolar azaldı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.856 - 6.006 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.925 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.536 azalarak 294.782 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.858 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.900’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.290 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.800 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.930 ve 5.970 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.790 ve 5.760 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (23/12/2022)

 

Günün önemli şirket haberleri 23/12/2022

 

Petrol fiyatlarında artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)