E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
10 Kasım 2022 - 08:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 başkanlık seçimleri için adaylık niyetinde olduğunu ve bu yıl sonuna kadar kesin bir karara varabileceğini söyledi.

Biden: Şu anda resesyonun yakınında değiliz.

ABD'de Temsilciler Meclisi ve Senato seçimlerinde Cumhuriyetçiler önde. ABD medyası, yapılan ara seçim sonuçlarını Demokratlar için iyi, Cumhuriyetçi Parti ve ABD eski Başkanı Trump için kötü şeklinde nitelendirdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, önümüzdeki hafta Endonezya’da G20 Zirvesine katılamayacak.

EBRD Bölgesel Başekonomisti Kelly, Avrupa'da talebin gerilemesinin, Türkiye'ye ilişkin 2022 ve 2023 büyüme beklentileri için aşağı yönlü bir risk oluşturduğunu söyledi.

Fed Richmond Başkanı Barkin: Fed'in enflasyonu düşürme savaşı bir ekonomide gerilemeye yol açabilir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonunun ve ABD Adalet Bakanlığının kripto para borsası FTX hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.

FTX CEO'su Bankman - Fried, FTX yatırımcılarına yaptığı açıklamada, Şirket'e nakit konmaması halinde iflas başvurusunda bulunmak zorunda olacaklarını söyledi.

Binance, FTX'i satın almaktan vazgeçti.

Ne Olacak?

• Yurt içinde İşsizlik Oranı açıklanacak.
• ABD enflasyon verisi bugün açıklanacak.
• Birleşmiş Milletler, tahıl koridoru anlaşmasının yenilenmesi için 11 Kasım'da, İsviçre'nin başkenti Cenevre'de Rusya ile görüşeceği bildirildi.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Bugün ABD'de 16:30'da enflasyon verileri açıklanacak. ABD'de yıllık bazda %8,2 olarak gelen enflasyon verisinin %8,0'e gerilemesi bekleniyor. Geçen ay artan enerji, gıda ve barınma maliyetleri ile beklenti üstü gelen manşet enflasyonun geri çekilmesi beklense de bizce daha önemli olan çekirdek enflasyon verileri. Çünkü çekirdek enflasyonun yükselişini sürdürmesi, Fed'in agresifliğini artıran unsurlardan biri olarak da ön plana çıkıyor. Geçen ay %6,6 ile beklentilerin üstünde gelen çekirdek enflasyon verisi ile birlikte piyasalar önce negatifliği fiyatlamış ancak daha sonra çekirdek enflasyonun zirve yaptığına dair algı ile birlikte yükselişe geçmişti. Çekirdek enflasyonun %6,6 olarak kalması bekleniyor. Fed’in geçen haftalarda gerçekleştirdiği 75 baz puanlık faiz artırımı sonrasındaki açıklamalar güvercin mi yoksa şahin mi olduğu düşünülürken, bugünkü kararla piyasalar Fed’in yol haritasını aramaya başlayacak.

ABD’de ara seçim başladı ve ABD Başkanı Biden için zor bir süreç başlıyor diyebiliriz. Yüksek enflasyon ortamının Biden’a denk gelmesi ve bu süreçte Fed’in kararlarının Biden’a etkileri ile birlikte seçim süreci devam ediyor. Önümüzdeki hafta ABD eski başkanı Trump 15 Kasım’da açıklama yapacağını söyledi. Bu açıklamanın kuvvetle muhtemel 2024 seçimlerinde aday olacağını duyurmasını beklemekteyiz. Diğer bir senaryomuz ise Trump’ın aday olamaması durumunda diğer adayın ABD Florida Valisi Ron DeSantis olacağı yönünde. Bu süreçte Cumhuriyetçiler tarafını biraz daha piyasa dostu, Demokratlar tarafını da ticaret odaklı olarak ön görüyoruz. Cumhuriyetçilerin koltuk sayılarını artırması durumunda Fed’in kısa vadede olmasa da güvercin tutuma geçme ihtimalinin güçlenmesini beklememizden dolayı olarak piyasalar açısından risk iştahının yükseleceğini düşünüyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 4.909 - 5.030 fiyat aralığında işlem görerek günü 4.946 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.460 azalarak 282.206 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 4.890 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.020’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.300 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 4.870 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 4.980 ve 5.020 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 4.900 ve 4.870 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 10/11/2022

 

ABD borsaları günü ekside kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali10 Kasım 2022 09:12

    Borsanın düşmesi imkansız. Bitik ekonomiyi enflasyonla düzeltmeye çalışınca borsada ralliye devam edecek. Herşeyin fiyatı 10 kat artıyor.