E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
28 Ekim 2022 - 08:31 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

ABD Başkanı Biden, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in ABD'de çip üretiminin artırılmasından dolayı endişeli olduğunu söyledi.

ABD Hazine Bakanı Yellen ekonominin direncinin büyüme verisiyle kanıtlandığını söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Putin: Ukrayna'ya yönelik nükleer saldırı düzenlemeye ihtiyacımız yok. Bunun ne siyasi ne de askeri anlamı var.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, uluslararası petrol piyasasının istikrarını destekleme ve artırma konusunda Avrupalı bakanlarla görüşmelerde bulundu.

Kuzey Kore, Japon Denizi'ne iki balistik füze fırlattı.

IMF, Çin ekonomisindeki keskin yavaşlamanın Asya'nın toparlanma görünümünü zayıflattığına ve Ukrayna'da devam eden savaşın enflasyonu yükselttiğine işaret eden Asya ekonomileri için ekonomik tahminlerini aşağı yönlü revize etti.

TMSF, Alfemo Mobilya’yı satışa çıkardı.

Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma sürecinin tamamlandığı bildirildi.

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi.
 

Ne olacak?

Yurt içi piyasalar yarım gün kapalı olacak.
Almanya’da Öncü TÜFE ve öncü GSYH verileri açıklanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Kasım'da NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i İstanbul'da kabul edecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksinde geçtiğimiz işlem gününde yılınb son enflayson raporu takip edildi.

Yılın son enflasyon raporunda Merkez’in yıl sonuna ilişkin enflasyon tahmini %60,4'ten %65,2'ye çıkarıldı. 2022 yılında enflasyonun %65,2 ile kapanacağını öngören TCMB takip eden yıl için ise keskin bir düşüş öngörüsünde bulundu. Buna göre TCMB 2023 yılında enflasyonun %22,3 olacağını tahmin etti. Bir önceki raporda bu tahmin %19,2 olarak kaydedilmişti.

ECB faiz kararı açıklandı. Beklentiler dahilinde 75 baz puan faiz artıran ECB’den yükselen enflasyon karşısında sıkılaşmaya devam sinyali verildi.  Karar sonrası mikrofonların başına geçen ECB Başkanı Lagarde ’faizlerin toplantı bazında olacağını belirtti ve son çeyrekte ekonomide yavaşlama’ uyarısı yaptı. Faiz artışı sonrasında Euro / Dolar paritesi 1,00 seviyesini korudu.

Gün içinde ABD’de büyüme verisi de açıklandı. Üçüncü çeyrekte ABD ekonomisi %2,4 olan beklentilerin üstünde %2,6 büyüdü. Veriden önce teknik resesyonda olmasına rağmen politikacıların istihdam gelişmelerini ön plana çıkararak resesyonda olmadıklarını belirmelerinin sağlaması olarak görülen veri ile birlikte gözler, 2 Kasım’daki Fed faiz kararına çevrildi. Güçlü büyüme verisi ile Fed’in güvercin tona geçebileceğinin fiyatlamaları ile yıl sonu 150 baz puan faiz artırımından ziyade 125 baz puan yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Günün önemli şirket haberleri 28/10/2022

 

Gümüş'te destansı yükseliş bekleniyor

 

SPK, Bayrak Taban'a idari para cezası kesti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)