E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
21 Ekim 2022 - 08:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan - Ermenistan ile Türkiye - Ermenistan normalleşme süreçleri birbirini destekleyecek şekilde ilerliyor. Bu fırsat en iyi şekilde değerlendirilmeli.

Meclise sunulan torba teklife göre İstanbul Finans Merkezinde faaliyet gösteren kurumların yurt dışındaki satışlardan elde ettikleri kazanca %50 vergi indirimi öngörülüyor.

AB liderleri, doğal gaza tavan fiyat uygulanması konusunda anlaşma sağlayamazken, tavan fiyatın olası sonuçlarını belirlemek üzere çalışmalar yapılmasına karar verdi.

Pentagon: Rusya, İran dronlarını psikolojik silah olarak kullanıyor.

Philadelphia Fed Başkanı Harker: Faiz artırımlarına bir süre için devam etmek gerekli.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus güçlerin saldırılarda İran üretimi İHA'ları kullandığını belirtti.

Arjantin Merkez Bankası, Eylül ayı enflasyon verilerini takiben gösterge faiz oranını sabit tutma kararı aldı.

Japonya’da enflasyon Eylül ayında bir önceki yıla göre %3 artarak sekiz yılın en hızlı artışını kaydetti. Art arda altıncı ay için %2 hedefi aşıldı.

Japonya Maliye Bakanı Suzuki, yetkililerin döviz piyasası spekülatörleriyle katı bir şekilde ilgilendiklerini ve Japonya'nın aşırı volatiliteye karşı adımlar atacağını bildirdi.

Barclays, Fed'in 2023'te bilanço küçültmesini yavaşlatmak veya durdurmak zorunda kalabileceğini düşünüyor.

Rusya, Aralık ayında eski Renault fabrikasında Moskvich otomobil üretimini başlatacak.

Ne olacak?

• Yurt içi ve Euro Bölgesi’nde Tüketici Güven Endeksi açıklanacakken, İngiltere’de Perakende Satış verileri açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %0,53 oranında yükseliş ve 20,51 puan artışla 3.901 seviyesinden tamamladı. En çok kazandıran sektör grubu %4,1 ile menkul kıymet yatırım ortaklıkları olurken, en çok değer kaybeden sektör %2,3 ile sigortacılık oldu.
TCMB politika faizi kararını açıkladı. Merkez Bankası, beklentilerin 100 baz puan indirim olduğu Ekim ayında politika faizi kararında 150 baz puanlık faiz indirimine giderek politika faizini %10,50 seviyesine çekti. Açıklanan karar ardından kur tarafında çok fazla volatilite olmazken, bankacılık tarafına gelen alımlarla BİST100 endeksi 3.940 seviyesinin üstünü test etti. Karar metnini incelediğimizde ise geçen aylara benzer yorumlar olduğu görüldü. Yurt içi tarafta her ne kadar başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının olumsuz etkileri azaltılmış olsa da uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının artış eğilimi sürmekte olduğu yorumu yapıldı. Metne eklenen ‘’Takip eden toplantıda da benzer bir adım atıldıktan sonra faiz indirim döngüsünün sona erdirilmesini gündeme alındığı’’ cümlesi dikkat çekti.
İngiltere’de geçtiğimiz gün Truss şoku yaşandı. İngiltere Başbakan Truss, 45 gün önce devraldığı Başbakanlık görevinden istifa ettiği duyurdu. Downing Street’teki Başbakanlık Konutu'nda bir son dakika açıklaması yapan Truss, yeni hükümet kurulana kadar görevinin başında kalacağını söyledi. İstifa haberi sonrasında sterlin, dolar karşısında değer kazanırken, Truss’un görev süreci boyunca vergi kararı ve sonrasında bu karardan dönmesi gündemi meşgul etmişti.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 4.282 - 4.371 fiyat aralığında işlem görerek günü 4.303 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 6.157 artarak 358.135 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 4.238 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 4.370’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 4.270 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 4.380 ve 4.420 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 4.270 ve 4.200 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Çin yuanı diplere yaklaştı

 

Japonya'da enflasyon 8 yılın zirvesinde

 

AB liderleri 'tavan fiyat' formülünde uzlaşamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bankacı21 Ekim 2022 09:23

    Bugün bankalarda yine alıcılı seyir olacaktır diye düşünüyorum haftaya bankaların bilançoları gelmeye başlayacak ucuza mal vermezler artık bir iki gün baskılayıp açığa satarak ne kadar aşağıdan alırsak kardır mantığı ile hareket edeceklerdir doğal olarak,kasım ikinci haftaya kadar banka satmam aşağı indirilerse eklerim kasımda veririm geri giderler.