E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
26 Mart 2024 - 07:58 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Gabriel ile bölgesel konular üzerine telefonda görüştü. Görüşmede, ikili ve bölgesel konular ele alındı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, Refah konusunda Washington'a gelmesi beklenen İsrail heyetinin, BMGK’deki ateşkes oylamasının ardından ziyaretini iptal etmesinden büyük hayal kırıklığı duyduklarını açıkladı.

Chicago Fed Başkanı Goolsbee ise 3 faiz indirimi beklediğini söyledi.

Fed Üyesi Cook: Fed, nötr faiz oranının yükselip yükselmediğini gerçekleşmesinden çok sonrasına kadar bilemeyebilir.

ABD'nin, Suriye'nin Deyrizor ilinde, Beşşar Esed rejimi saflarında yer alan İran destekli gruplara ait askeri noktalara saldırı düzenlediği ileri sürüldü.

Çin Başkan Yardımcısı Zheng, Çin'in yeni üretici güçlerin gelişimini hızlandıracağını ve küresel ekonomi için istikrar ve güvenliği destekleyeceğini söyledi.

Fiat İş Birimi Direktörü Aytaç "2024'ü 1 - 1,1 milyon seviyelerinde kapamanın aslında çok da pozitif olmayan realistik bir beklenti olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Ne olacak?

ABD’de bugün Dayanıklı Mal Siparişleri verileri açıklanacak.
Türkiye’de yerel seçimler 31 Mart’ta gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününe yatay başlangıç yapmasının ardından 9.336 seviyesini test etti. Gün sonuna doğru bankalara kısmi satış gelmesi sanayi tarafında da baskıyı artırırken, endeks günü %1’e yakın düşüşle tamamladı. En çok düşen paylar TATEN, OTKAR, AGHOL, ECILC, MGROS olurken, puansal bazda endeksi BIMAS, THYAO, FROTO, MGROS, TUPRS baskıladı.
Yabancı takas oranındaki artış dikkat çekerken, bankacılık tarafı BİST100 endeksinden pozitif ayrıştı. Bankacılık sektörü geçen hafta BİST’te en çok yükselen sektör olması ardından haftaya hızlı başladı. Puansal bazda ISCTR, YKBNK, SAHOL ve KCHOL endeksi yukarı çeken paylar oldu.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 9.980 - 10.404 fiyat aralığında işlem görerek günü 10.024 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 939 artışla 287.176 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 10.071 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 10.400’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 10.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 10.000 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 10.400 ve 10.600 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 10.000 ve 9.800 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 26/03/2024

 

Petrolde sakin seyir

 

Altın ABD enflasyon verileri öncesi rekora yakın seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)