E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
25 Mart 2024 - 08:28 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2028 yılında KAAN’ı Hava Kuvvetlerimize teslim edeceğiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: (Yeni gemi inşasına yönelik teşvik düzenleme) Bu düzenlemeyle gemi sayısı artacak, gemi yaşı filosu azalacak, gemi inşa sanayisinde istihdam artacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türksat 6A ile ilgili, "Uydumuzu 8 Temmuz haftasında uzaya göndermeye hazırlanıyoruz. Bu andan itibaren nakliye faaliyetleri gerçekleştirilecek" dedi.

ABD Başkanı Biden, ABD Senatosu’nun onayladığı 1,2 trilyon dolarlık harcama paketini imzalayarak hükümetin kapanmasını önledi.

Atlanta Fed Başkanı Bostic, bu yıl için sadece bir faiz indirimi öngördü.

Fitch, İngiltere'nin kredi notunu teyit ederken, kredi notu görünümünü negatif’ten durağan’a çevirdi.

S&P, Almanya'nın kredi notunu teyit etti.

China Evergrande, yurt dışı borçlarını yeniden yapılandırma başvurularını geri çekecek.

Ne olacak?

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle bugün başkanlık seçimi yapılacak.
Bugün FOMC Üyesi Bostic’in konuşma yapması bekleniyor.
Türkiye’de yerel seçimler 31 Mart’ta gerçekleşecek.
Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan'da sona erecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. Volatilitesi yüksek bir haftayı geride bıraktık. Geçtiğimiz haftanın ilk işlem gününü satıcılı geçiren endeks, haftanın geride kalan günlerini tepki alımları ile geçirdi. Haftalık bazda 282 puan artan BİST100 endeksinde Merkez Bankaları haftasında bankacılık endeksi ön plana çıktı.

TCMB, yurt içi konsensüs beklentilerin politika faizini sabit bırakma yönündeki beklentilerini ters köşeye yatırarak politika faizini 500 baz puan artırdı. Böylelikle politika faizi %45 seviyesinden %50 seviyesine yükseltilmiş oldu. Yabancı kurumların geçtiğimiz haftalarda yayımlanan raporlarındaki beklentileri Mart ayında TCMB'nin 250 - 500 baz puanlık faiz artırımı yapacağında yoğunlaşıyordu.
Merkez Bankası tarafından karar metninde de değişiklikler gerçekleşti. Faiz koridoru +/- 150 baz puandan +/-300 baz puana yükseltildi. TCMB, şahin tonunu artıtırken, dolara olan talebin artması ve enflasyon gelişmelerine bağlı olarak Merkez Bankası'nın faiz artırdığını düşünmekteyiz.
Karar sonrasında Dolar / TL tarafı 31,75'lere kadar gerilese de an itibariyle 32,07 seviyelerinden işlem görüyor.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 10.044 - 10.217 fiyat aralığında işlem görerek günü 10.088 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 2.418 azalışla 286.237 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 10.029 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 10.400’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 10.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 10.000 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 10.400 ve 10.600 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 10.000 ve 9.800 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 25/03/2024

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Kuzey Irak petrol ihracatında yabancı şirketleri suçladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)