E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
20 Mart 2024 - 08:02 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik.

DMM, ‘’Vatandaşların tapularının Dünya Bankası'na teminat olarak gösterildiği" yönündeki iddiaları yalanladı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze'de olası bir ateşkes için Suudi Arabistan ve Mısır'da temaslarda bulunacak.

ABD Savunma Bakanı Austin, İsrail'e çağrı yaparak, Filistin’li sivillerin güvenliğini sağlayacak bir plan olmaksızın Gazze'nin güneyinde bulunan Refah'a saldırı düzenlemekten kaçınmasını istedi.

Çin Merkez Bankası para politikası komitesinde değişikler yapıldı.

AB, Ukrayna'dan tarım ürünlerinin vergisiz ithalatını Haziran 2025'e kadar uzatmak için geçici anlaşmaya vardı.

Çin Merkez Bankası gösterge kredi faiz oranlarını sabit tuttu.

Samsung Electronics, gelişmiş çip paketleme işinden 100 milyon dolar veya daha fazla satış beklediğini açıkladı.

Ne olacak?

Yurt içinde Tüketici Güven Endeksi açıklanacak.
Fed faiz kararı bugün açıklanacak.
TCMB faiz kararı perşembe günü açıklanacak.
İngiltere’de TÜFE, Almanya’da ÜFE verileri açıklanacak.
ECB Başkanı Lagarde’nin konuşma yapması bekleniyor.
BoE faiz kararı perşembe günü açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksinde haftanın ikinci işlem gününde tepki alımları hakimdi. Endeks günü 212 puan yukarıda tamamlarken, işlem hacmi 84,1 milyar TL olarak gerçekleşti. BİST100 endeksi gün en düşük 8.695, en yüksek 8.934 seviyelerini görerek %2,7 volatilitede hareket etti. Bilişim sektörü %4,9, bankacılık %4,9, teknoloji %3,6 değer kazanırken, spor %5,8 değer kaybetti.

Piyasalarda gözler Fed faiz kararına çevrildi. 2023 yılından bu yana Fed’in faiz kararları tabir-i caizse çok bilinmeyenli denkleme dönüştü. Yapılan açıklamalardaki belirsizlikler ve istihdam & enflasyon sarmalından çıkılamaması Fed’in de beklentilerinin ötelenmesine neden oldu. Son iki ayda istihdam piyasalarındaki yukarı yönlü seyrin etkisi ile iç talebin artması enflasyon tarafının beklenti üstü gelmesine neden oldu. Şubat ayına ilişkin enflasyon verilerinde aylık bazda TÜFE beklentiler dahilinde % 0,4 artarken, yıllık bazda artış %3,2 ile piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Enflasyonun yukarı yönlü etkisi ile Fed’in beklenen faiz indirimleri ay bazında ötelendi. Fed Faiz anketlerinde bugünkü Fed faiz kararından faizin sabit kalma ihtimali %99 olurken, 1 Mayıs için bu oran %95 olarak gözükmekte. Piyasalar karar sonrasında Fed başkanı Powell’ın konuşmasına odaklanacakken, bizim beklentimiz bu ay konsensüs beklentiye paralel olarak Fed’in faizleri değiştirmeyeceği yönünde.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 9.533 - 9.949 fiyat aralığında işlem görerek günü 9.934 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 5.844 azalışla 282.305 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 9.858 seviyesinin aşağısında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 10.100’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 10.300 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 9.800 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 10.100 ve 10.300 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 9.800 ve 9.600 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsaları Fed'in faiz kararı öncesi yükselişte

 

Piyasalar TCMB'nin faiz kararına odaklandı

 

En fazla para girişi olan hisseler (19/03/2024)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)