E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Borsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

 Borsada yatay başlangıç bekleniyor
15 Mart 2024 - 07:22 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV'de artış olacak" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake, "Türkiye gibi bölgesel güçler rol oynamadan Gazze'de çözüme ulaşmak zor." dedi.

Türkiye ile Irak arasında gerçekleştirilen Güvenlik Mekanizması Görüşmesine ilişkin ortak sonuç bildirisinde, tarafların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak'a yapacağı tarihi ziyaretin başarısı için tüm çabaların ortaya konacağını teyit ettiği belirtildi.

Japonya Maliye Bakanı Suzuki, ülkenin artık deflasyonda olmadığını ve güçlü ücret artış eğilimi gördüğünü söyledi.

Husiler: İsrail ile irtibatlı gemilerin Hint Okyanusu'ndan Ümit Burnu'na geçişini engelleyeceğiz.

Çin Merkez Bankası beklentilere paralel olarak temel politika faizini değiştirmedi.

Volkswagen, 2027 yılına kadar giriş seviyesi elektrikli araç üreteceğini açıkladı.

JPMorgan’a ticari izleme programındaki eksiklikler nedeniyle 348,2 milyon dolar ceza verildi.

Ne Olacak?

•Yurt içinde Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlanacak.
•ABD’de Kapasite Kullanım Oranı ve Sanayi Üretim Endeksi açıklanacak.
•BOJ, Pazartesi günü başlayacak toplantısında negatif faiz politikasına son verip vermemeyi tartışacak.
•Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %0,30 oranında azalış ile 27 puan düşüş ile 8.883 seviyesinden tamamladı. BİST100 endeksi, Şubat ayı başında 2,5 aylık alçalan trendin sonlanmasıyla, 8.200 seviyesinin kırılması ardından 9.400 seviyesini test etti. 9.400'ün kırılamamasıyla başlayan kısa vadeli düzeltme hareketi 8.700 seviyelerinde son bulurken, endekste yön arayışları devam ediyor.

Yabancılar, geçtiğimiz hafta 292,9 milyon dolarlık hisse, 259,5 milyon dolarlık DİBS sattı. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı geçtiğimiz hafta 5,7 milyar dolar artışla 181,1 milyar dolar oldu. Döviz mevduatı gerçek kişilerde 1,3 milyar dolar, tüzellerde 1,9 milyar Dolar arttı. KKM de haftalık bazda 7,3 milyar TL düşüşle 2,3 trilyon TL oldu.

ABD’de beklenti üstü gelen TÜFE verileri sonrasında ÜFE verileri de açıklandı. ABD'de üretici fiyat endeksi de Şubat'ta beklentilerin üzerinde artış kaydetti. ABD'de ÜFE, Şubat'ta aylık bazda % 0,6 ve yıllık bazda % 1,6 arttı.

ECB Baş Ekonomisti Lane faiz indirimine başlamak için zamana ihtiyaç olduğunu söyledi. Lane enflasyonist baskılar konusunda Haziran ayı rakamlarını da izleyeceklerini ve tabloyu daha net göreceklerini belirtti. Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Stournaras ise Londra’da verdiği mülakatta Ağustos’tan önce 2 kez ve yıl sonuna dek toplam 4 kez faiz indirmeleri gerektiğini belirtti.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 9.825 - 9.959 fiyat aralığında işlem görerek günü 9.863 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 4.213 artışla 281.621 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 10.004 seviyesinin aşağısında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 10.000’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 10.200 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 9.700 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 10.000 ve 10.200 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 9.700 ve 9.500 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 15/03/2024

 



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)