E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
16 Ocak 2024 - 07:58 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, sigortalıların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirileceğini söyledi.

İsrail kabinesi, 2024 yılı için 15 milyar dolarlık ek harcamayı içeren savaş bütçesini onayladı.

Irak'ın Erbil kentinde birçok noktada füze ve insansız hava aracı saldırıları düzenlendiği belirtildi.

ABD: Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgeden atılan balistik füze, ABD konteyner gemisini vurdu.

İngiltere Başbakanı Sunak, Yemen'de Husilere yönelik hava saldırılarıyla ilgili, "İngiltere gemilerine ve dolayısıyla İngiltere'nin kendisine yönelik direkt tehdide karşı orantılı ve zorunlu bir müdahaleydi." değerlendirmesini yaptı.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya’da ZEW endeksleri açıklanacak.
Habertürk’te yer alan habere göre AK Parti'de Ankara adayının Perşembe günü açıklanması bekleniyor.
TCMB Piyasa Katılımcıları anketi Cuma günü yayımlanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününü alıcılı tamamladı. Endeks 57 puan artış %0,72 oranında yükselişle 8.044 seviyesinden günü tamamladı. BİST100 endeksine dahil paylar arasında KCHOL, TCELL, FROTO ve THYAO, BIMAS hisseleri dün endeksi en çok yukarı taşıyan hisselerin başında yer alırken, ISCTR, YKBNK, GARAN, GUBRF, MAVI payları ise endeksi en çok aşağı taşıyan hisseler oldu.

BDDK tarafından enflasyon muhasebesine ilişkin açıklama geldi. BDDK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, bu sene enflasyon muhasebesi uygulamayacak şirketlere ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, "Bankalar ile finansal kiralama, faktoring, finansman, tasarruf finansman ve varlık yönetim şirketlerinin 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren enflasyon muhasebesi uygulamasına geçmesine karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

ABD piyasaları dün Martin Luther King Jr. günü tatili sebebiyle kapalıydı. Yatırımcılar swap piyasasında, Mart ayında Fed faiz indirim ihtimalini %80 olarak fiyatlıyor. Bu oran geçtiğimiz hafta %62 seviyesindeydi. Petrol haftaya yükselişle başladı. Bu yıl Fed faiz kararlarında oy hakkı bulunan Atlanta fed Başkanı Bostic’e göre enflasyonda iyileşme önümüzdeki dönemde daha da yavaşlayabilir. Bostic ise erken faiz indirimi yapmaları durumunda enflasyonun yeniden yükselişe geçebileceğini belirtti. Petrol, ABD ve müttefiklerinin Husilere yönelik hava saldırılarının daha geniş bir çatışmayı tetiklemesi ve Orta Doğu'dan ham petrol akışını kesintiye uğratması riskinin yumuşak temellerle dengelenmesiyle dalgalı bir seyir izlerken. ABD'nin Yemen'deki hedeflere yönelik ilk saldırılarının ardından radar tesisine yeni bir saldırı gerçekleştirmesinin ardından Brent ham petrolü varil başına 79 doları gördü. Altın fiyatları ise, Asya ticaretinde yükselerek yeni yıldaki kayıplarının çoğunu telafi ederken Orta Doğu'da devam eden gerilim, güvenli liman talebini artırdı. Yatırımcılar FED’den erken faiz indirimi beklemeye devam ediyor. FED'in Mart 2024'e kadar faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceğine dair beklentilerini büyük ölçüde koruduğunu gösterdi ve bu da doları baskı altında tutarak faiz oranına duyarlı varlıklara yönelik akışları teşvik etti. Ons altın 2.050’nin üstüne çıktı.

Altında güçlü dolar baskısı

 

Günün önemli şirket haberleri 16/01/2024

 

En fazla para girişi olan hisseler (15/01/2024)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oktay17 Ocak 2024 23:53

    Çöküş başlıyo hadi hayırlı olsun beceremiceniz borsayıda hindulara verin kurtulun nasıl olsa satma hastalığınız var