E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
08 Ocak 2024 - 08:11 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 11'i büyükşehir olmak üzere toplam 26 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la yaptığı görüşmede muhatabına, Türkiye'nin F-16 alım sürecinin sonuçlanmasını beklediğini ve İsveç'in NATO üyelik süreciyle ilgili nihai kararın TBMM'ye ait olduğunu ifade etti.

Fed/Barkin: Güçlü ABD istihdam raporu, enflasyonla mücadeleye odaklanma ihtiyacını gösteriyor

Fed/Logan: Bir faiz artırımı daha ihtimal dışı bırakılmamalı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Türkiye ve Yunanistan'ın son aylarda diyalog açısından büyük bir çaba içerisinde olduğunu vurgulayarak, "Bizim için egemen eşitlik şartlarında diyalog içerisinde olmak ve görüşlerimizi anlatabilmek çok önemli." dedi.

Ne olacak?

Yurt içinde Hazine Nakit Dengesi verisi açıklanacak.
Euro Bölgesinde Perakende Satışlar ve İşsizlik Oranı verileri açıklanacak
Almanya’da Kasım ayı Ticaret Dengesi açıklanacak.
TCMB Yatırımcı Günlerinin ilkini, 11 Ocak 2024 tarihinde New York'ta gerçekleştirecek.
Moody’s'in Türkiye değerlendirmesi 12 Ocak’ta yapması bekleniyor.
Togg T10X için siparişler 15 Ocak’ta başlayacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BIST 100 endeksi hafta son iki günü alış ağırlıklı seyir izlerken Cuma günü tepki alımları dikkat çekti. BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında THYAO, TCELL, BIMAS ve PGSUS, AKBNK hisseleri dün endeksi en çok yukarı taşıyan hisselerin başında yer alırken, GUBRF, ASTOR, KONTR, FROTO, AKSA hisseleri ise endeksi en çok aşağı taşıyan hisseler oldu.

Cuma günü, alış ağırlık bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da küresel piyasalarda ABD Merkez Bankasının faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizlikler takip edilirken, ABD Tarım Dışı İstihdamı, Aralık ayında 177 bin beklentisinin üzerinde 216 bin artış olarak açıklandı. Kasım ayı için açıklanan 199 bin kişilik istihdam artışı da 173 bin kişi olarak revize edildi. Böylece istihdam, Kasım ayında 180 bin kişilik artış beklentisinin altında kaldı. Aralık ayında beklentinin oldukça üzerinde gelen istihdam verisinin ardından dolar endeksinde ivme arttı. DXY, 103 seviyesine kadar yükseldi. Yatırımcılar Fed faiz oranlarının gelecekteki seyri konusunda daha fazla netlik beklerken ABD enflasyon verileri bu hafta ana odak noktası olacak. Ayrıca ABD'nin önde gelen bankaları JPMorgan Chase, Bank of America ve Citigroup Cuma günü dördüncü çeyrek hisse başı karlarını açıklayarak bilanço sezonunu başlatıyor. Yurt içine yansıyan gelişmelerde ise Jeopolitik riskler devam ederken, hafta sonunda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la yaptığı görüşmede muhatabına, Türkiye'nin F-16 alım sürecinin sonuçlanmasını beklediğini ve İsveç’in NATO üyelik süreciyle ilgili nihai kararın TBMM'ye ait olduğunu ifade etti. İki bakan, Gazze’de devam eden insanlık trajedisini de değerlendirdi. Bu hafta TCMB Yatırımcı Günleri'nin ilkini, 11 Ocak 2024 tarihinde New York'ta gerçekleştirecek. Toplantı, TCMB Başkanı Erkan'ın "Para Politikası ve Enflasyon Görünümü" başlıklı sunumuyla başlayacak. Sonrasında ise Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Maliye Politikası ve Hazine'nin Finansman Görünümü" başlıklıkonuşma yapacak. Son olarak ta Moody's'in 12 Ocak'ta Türkiye Değerlendirme Yapması Bekleniyor.

Halka arzlara mola borsada yatırımcı kaçırdı

 

Borsadan 4 haftalık kaçış 1 milyona yaklaştı

 

Borsanın 10 yıllık ocak ayı performansı belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)