E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
21 Aralık 2023 - 07:35 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyondaki ivme kaybı çok net bir şekilde ortadadır ve 2024 yılı hedeflerimizle uyumlu bir patikaya doğru evrilmiştir.

2024 yılında tarım sektörüne doğrudan ve dolaylı 520 milyar lira destek vereceğiz; bu, milli gelirin %1,3'üne tekabül ediyor. Gri listeden çıkmak için uygulamada etkinlik gerekiyor. Uygulamada etkinlik noktasında da çok mesafe kat ettik. KKM'den çıkış stratejisini ekibimizle birlikte net bir şekilde ortaya koyduk ve çıkış başladı, inanıyoruz ki önümüzdeki sene bu çıkış tamamlanacak.

Milli Savunma Bakanlığı, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan Irak'ın kuzeyindeki Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki 14 hedefin hava kuvvetleri tarafından güçlü şekilde vurulduğunu bildirdi.

BDDK tarafından hazırlanan Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Direktörü Wietoska, TCMB'nin seneye 4.çeyreğin başı itibariyle faiz indirimlerine başlayabileceğini öngördüklerini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze'deki çatışmaların giderek daha düşük yoğunluklu bir seviyeye evrileceğini ve evrilmesi gerektiğini belirtti. Blinken, İsrail güçlerinin Gazze'deki sivil kayıplarını minimize etme noktasında daha hassas olması gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray: Biden F - 16 satışına destek veriyor ancak Kongre silah satışları onayında kilit role sahip.

WSJ’de yer alan habere göre Biden yönetimi Çin malı elektrikli araçlara uygulanan gümrük vergilerini yükseltmeyi değerlendiriyor.

Ne Olacak?

•TCMB faiz kararı bugün açıklanacak.
•ABD’de büyüme verisi bugün açıklanacak.
•Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

TCMB faiz kararı bugün saat 14:00'da açıklanacak. Beklentimiz konsensüs beklentiye paralel olarak Aralık ayında faizin %40'tan %42,50'ye çıkması yönünde. TCMB, Kasım ayında 250 baz puan beklentilerinin üstünde sürpriz bir kararla politika faizini 500 baz puan artırmıştı. Politika faizi %40’a yükselmiş oldu. Seçim sonrasında TCMB yönetimi değişmesinden bu yana politika faizi 3.150 baz puan artırıldı. Karar metninde ise dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığını değerlendirilmişti. Aralık ayında da faizin artması sonrasında Merkez Bankası'nın bir süre politika faiz artışlarına ara vermesini bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 8.373 - 8.500 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.452 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 647 azalışla 239.466 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.511 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 8.700'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 8.800 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.100 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 8.600 - 8.700 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 8.200 ve 8.100 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 21/12/2023

 

En fazla para çıkışı olan hisseler (20/12/2023)

 

En fazla para girişi olan hisseler (20/12/2023)

 

3 hisse üzerindeki tedbir kalktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı21 Aralık 2023 07:54

    faiz düşmanım dedi hepimiz alkışladık ,faiz artıran merkez bankası başkanını görevden aldı alkışladık şimdi borsaında yörüngesi kaydı zarardan hoşlanır olduk borsaya akım var .çünkü bizler ders almıyorsak bize borsa iyi ders verecek domuza kadar herhalede soyacaklar iyki soydunuz diye alkışayalım derim