E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
20 Aralık 2023 - 08:30 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

ABD Savunma Bakanı Austin, Katarlı yetkililerle İsrail'in Gazze'ye saldırılarını görüştü.

Atlanta Fed Başkanı Bostic: Faiz indirimi için aciliyet yok.

ABD'de Colorado Yüksek Mahkemesi, ABD eski Başkanı Trump'ın 6 Ocak Kongre baskınında başkaldırı ve isyan suçunu işlediği gerekçesiyle bu eyaletteki başkanlık yarışına katılamayacağına karar verdi.

ABD’de büyük otomobil üreticileri ve iki hava yastığı üreticisi yaptıkları açıklamada, ABD oto güvenlik
düzenleyicisinin 52 milyon hava yastığı şişiricisinin geri çağrılmasını talep etme çağrısına karşı çıktıklarını belirttiler.

Toyota Motor'un iştiraki Daihatsu'nun güvenlik testlerinin manipülasyonu skandalının şu ana kadar belirlenen altı modelin ötesine yayılması nedeniyle tüm modellerin sevkiyatını durdurmayı planladığını bildirdi.

S&P, Brezilya'nın kredi notunu BB'ye yükseltti.

Çin Merkez Bankası gösterge kredi faiz oranlarını değiştirmedi.

Fransız ve Alman maliye bakanları Avrupa Birliği'nin bütçe kurallarının revizyonu konusunda %100 anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Ne Olacak?

• Yurt içinde Tüketici Güven Endeksi ve Merkezi Hükümet Borç Stoku açıklanacak.
• Almanya’da ÜFE, İngiltere’de TÜFE, Euro Bölgesi’nde Cari İşlemler Dengesi, ABD’de Konut Satışları verileri açıklanacak.
• TCMB faiz kararı yarın açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi haftanın ikinci işlem gününde de geri çekildi. Endeks 65 puan düşüşle 7.726 seviyesinden günü tamamladı. Dün en düşük 7.643, en yüksek 7.786 seviyeleri aralığında %1,9 volatilitede hareket eden BİST100 endeksinde 5 g HO 7.770, 22 g HO 7.920, 60 g HO 7.815 seviyesinden geçiyor. Moody's'in yankıları endekste hissedilmeye devam ederken, gözler yarın ki TCMB faiz kararına çevrildi.

Moody's Türkiye için Kredi Görüşü raporu yayımladı. "Kredi görüşümüz, olumlu bir senaryoda bile toparlanması zaman alacak kurumsal ve yönetişim gücündeki erozyona karşı ekonomik gücü ve ılımlı borcu yansıtmaktadır" ifadesi kullanıldı. Moody's Türkiye için yayımladığı bir raporda Türkiye'de kurumsal kapasitede toparlanmanın zaman alacağını belirtti. Moody's TCMB'den faiz artırımlarına ara vermeden önce daha sınırlı 2 faiz artışı beklediğini açıkladı. Kurum, Türkiye ekonomisinin 2023'te %4, 2024'te %2,5, 2025'te %3 büyümesini bekliyor. Moody’s tarafından Ortalama enflasyonun bu yıl %53,5, 2024'te %58,9, 2025'te %39,1 olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan dönüşü açıklamalarda bulundu. ABD’den F - 16 alımı, Kanada’dan savunma tedariki ve İsveç’in NATO üyeliğinin birbirine bağlı olduğunu belirterek “Gerek Amerika’nın F - 16 konusu, gerekse Kanada’nın verdiği sözleri tutması noktasında beklediğimiz olumlu gelişmeler, inanıyorum ki parlamentomuzun da konuya olumlu bakışını hızlandıracaktır” ifadelerini kullandı. Erdoğan, tahıl koridorunun canlandırılması konusunu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sunacaklarını belirtti.

Euro Bölgesi’nde enflasyon verisi açıklandı. Yıllık bazda enflasyon %2,9'dan son 28 ayın en düşük seviyesi olan %2,4'e geriledi. Enerji, gıda, alkol ve tütün fiyatlarını hariç tutan yıllık çekirdek enflasyon ise, Nisan 2022'den bu yana en düşük seviye olan %3,6’ya geriledi. ECB üyelerinden de güvercin mesajlar geldi. Fransa Merkez Bankası Başkanı Villeroy, ECB enflasyonun hedefe indiğine emin olana dek faizlerin %4'te kalması gerektiğini, 2024'te bir noktada faiz indirimlerinin başlayabileceği mesajı verdi.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 8.386 - 8.582 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.445 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 1.586 artışla 240.113 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.559 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 8.700'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 8.800
seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.100 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 8.600 - 8.700
seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 8.200 ve 8.100 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 20/12/2023

 

Ral Yatırım Holding hissesi için manipülatör aranıyor

 

En fazla para çıkışı olan hisseler (19/12/2023)

 

En fazla para girişi olan hisseler (19/12/2023)

 

Yükselen Çelik yüzde 100 oranında bedelsiz kararı aldı

 

BİST volatil seyreden 7 hisseye tedbir getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)