E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
17 Kasım 2023 - 08:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Milli Savunma Bakanı Güler: S - 400'e ihtiyaç duyduğumuz anda düğmeye bastığımızda, ne olduğunu merak edenlerin hepsi görür.

Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Pentagon: 17 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'de ABD üslerine yaklaşık 58 saldırı düzenlendi.

Pentagon, ABD ve Çin ordularının kuracakları eşgüdüm mekanizmasının faaliyete geçmesi için çalışmalara başlayacaklarını duyurdu.

Çin Devlet Başkanı Xi, yabancıların ülkesinde iş yapmasını kolaylaştırma sözü verdi.

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Liang, bu yıl ortaya çıkan bölgesel bankacılık krizi ve tahvil faizlerindeki oynaklık gibi çeşitli şok ve streslere rağmen tahvil piyasasının düzenli işlediğini söyledi.

Fed Başkan Yardımcısı Jefferson: Bilanço büyüklüğü konusunda belirli bir değer hedeflemiyoruz.

Fed Üyesi Nordstrom: Yabancılar hala Hazine tahvillerine ilgi gösteriyor.

Fed Üyesi Cook: Ekonomik riskler iki yönlü, yumuşak iniş mümkün.

Ne olacak?

• Yurt içinde TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlanacak.
• İngiltere’de Perakende Satışlar, Euro Bölgesi’nde TÜFE verileri takip edilecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü 115 puan artış %1,50 oranında yükselişle 7.781 seviyesinden tamamladı. 7.675 - 7.813 seviyeleri aralığında %1,8 volatilitede hareket eden endekste, Finansal İstikrar Raporu'nda verilen mesajlar risk iştahını artırdı. Bankacılık sektörü dün %2,9 değer kazandı.

TCMB’nin 2023 yılına ilişkin ikinci finansal istikrar raporu yayımlandı. Raporda Haziran ayında başlayan güçlü parasal sıkılaşma süreciyle enflasyonla mücadelenin sürdüğü yinelendi. Ticari kredilerin istikrarlı bir büyüme kaydettiği belirtilen raporda bireysel kredi büyümelerinde belirgin bir yavaşlamanın izlendiğine dikkat çekildi. Raporda değerlendirmelerine yer verilen TCMB Başkanı Erkan, atılan adımlarla piyasa mekanizmalarının işlevselliğinin arttığını belirtti. Erkan, KKM ve döviz mevduatındaki gerilemeye ve TL mevduatının artan payına dikkat çekti. Fiyat istikrarının finansal istikrarın kalıcılığı için gerekli olduğunu ifade eden Erkan, enflasyonla mücadelenin her zamankinden daha önemli bir hale geldiğini belirtti ve hedeflere ulaşmak için taviz vermeden kararlılıkla ilerleneceğini sözlerine ekledi.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 8.421 - 8.624 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.557 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 10.142 azalışla 265.793 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.492 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 8.900'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 9.000 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.300 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 8.700 - 8.800 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 8.400 ve 8.300 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 17/11/2023

 

En fazla para girişi olan hisseler (16/11/2023)

 

SPK'dan EUKYO ve AVTUR hisselerindeki 4 isme işlem yasağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)