E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
31 Ekim 2023 - 07:54 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Dışişleri Bakanlığı, Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesine yapılan saldırıyı en şiddetli şekilde kınadığını bildirdi.

TCMB geçen hafta yaptığı sadeleşme adımlarının zorunlu karşılık üzerinden komisyon alımı çerçevesini çizen uygulama talimatını bankalara gönderdi. Talimata göre TL’ye geçiş, yenileme ve TL payının artırılmasında hedefleri tutturamayan bankalara KKM hesapları için TCMB tarafından farklılaştırılmak üzere %8 komisyon uygulanacak. TL payı için uygulanacak zorunlu karşılık komisyonu ise %3 olarak belirlendi. Hedefleri tutturan bankalar için ise komisyonu sıfıra kadar getirmek mümkün olacak.

ABD'de 3 büyük otomobil üreticisine karşı bir ayı aşkın süredir grev yapan Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikası, Ford ve Stellantis'in ardından General Motors ile de geçici anlaşma sağladı.

Japonya Merkez Bankası politika faiz hedefini -0,1% olarak korudu.

Apple, M3 ürün başlığı altında üç yeni çip tanıttı.

Ne olacak?

•Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin bugün toplanacak.
•Yurt içinde Dış Ticaret Dengesi ve Turizm İstatistikleri açıklanacak.
•Euro Bölgesi’nde Öncü TÜFE verisi ve Öncü GSYH verileri açıklanacakken, ABD’de Chicago PMI verileri ön planda olacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününü %0,08 oranında yükselişle 7.712 seviyesinde tamamladı. Dar bantta hareket eden endeks, gün içinde en yüksek 7.786, en düşük 7.660 seviyesini gördü. En çok kazandıran sektör %4,8 ile turizm olurken, en çok düşen sektör %2,05 ile iletişim oldu. Vade sonuna yaklaşılmasından kaynaklı olarak da endekste yüksek volatilite görülebilir.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, uluslararası kuruluşlardan sağlanan kredi niteliğindeki dış finansman kaynakları hakkında değerlendirmeler yapıldığı belirtildi. Bu kaynakların taahhüt edilmesinden sonraki süreçte daha etkin kullanımına yönelik yapılabilecek çalışmaların ele alındığı kaydedildi. Açıklamada, para ve maliye politikalarını etkin kullanarak enflasyonla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgusu yapıldı.

Aylık BDDK verileri açıklandı. BDDK’nın verilerine göre, sektörün Ocak – Eylül dönemi net karı geçen yıl aynı döneme göre %53,5 artışla 439,7 milyar TL’ye yükseldi. Sektörün net faiz gelirleri aynı dönemde %4,2 azalışla 476,7 milyar TL’ye gerilerken, mevduatlar 13,3 milyon TL’ye yükseldi.

Orta Doğu gerilimi petrol fiyatlarını sert vurdu

 

Japonya Merkez Bankası, para politikasında değişikliğe gitti

 

Günün önemli şirket haberleri 31/10/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)