E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
05 Eylül 2023 - 08:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

MKK’nın yayımladığı verilere göre Borsa’da yatırımcı sayısı 6,3 milyon kişi oldu. Verilere göre 15 günde yatırımcı sayısındaki artış 627.000 olurken, bir aylık artış 1,2 milyon oldu.

BDDK, eksik belge ya da bağımsız denetim beyanı ile ilgili usulsüzlükleri gideren şirketlerin kredi kısıtlamasını kaldırma kararı aldı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş:"(Yeni anayasa) Bu süreçte herkesin olumlu katkılar ortaya koyabilmesi lazım.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Laerke, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin canlandırılmasına
odaklandıklarını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Putin:Rusya doğalgaz konusunda her zaman Türkiye'nin sorumlu ve en büyük partneri olacaktır.

Goldman Sachs, enflasyonun soğuması ve hala dirençli olan iş gücü piyasasının Fed’in faiz oranlarını daha fazla artırmasına gerek kalmayabileceğini göstermesi nedeniyle, ABD'nin resesyona girme ihtimalini düşürdü.

Kuzey Kore lideri Kim ile Putin'in, Rusya'da bir araya geleceği iddia edildi. Kuzey Kore lideri Rusya'yı ilk kez 2019'da ziyaret etmişti.

Ne olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak.

Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın bugün Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Bugün Almanya, İngiltere ve Euro Bölgesi’nde PMI verileri açıklanacak.

G20 Enerji ve Maliye Bakanları’nın 8 Eylül’de bir araya gelmesi bekleniyor.

Moody’s’in Türkiye kredi notunu Cuma günü açıklaması bekleniyor.

G-20 Liderler Zirvesi 9 – 10 Eylül’de gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17-21 Eylül'de ABD'nin New York kentinde düzenlenecek BM 78. Genel Kurulu'na katılacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
Ağustos ayında TÜFE, %7 olan beklentilerin üstünde %9,09 oranında artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE Temmuz ayındaki %47,83 seviyesinden Temmuz ayında %55,94 seviyesine yükseldi. Gıda enflasyonu yıllık bazda %60,72 seviyesinden %72,86 seviyesine, çekirdek enflasyon ise %56,09 seviyesinden %64,85 seviyesine yükseldi. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verisi İstanbul enflasyonunun da üstünde kaldı. İstanbul'da Ağustos’ta önceki aya göre perakende fiyatlar %8,80 toptan fiyatlar ise %6,65 arttı. ÜFE ise aylık bazda %5,89 artış gösterirken, yıllık artış bir önceki aydaki %44,50 seviyesinden Ağustos ayında %49,41 seviyesine yükselmiş oldu. TÜFE tarafında aylık bazda ulaştırma %16,61, ev eşyası %9,36, gıda ve alkolsüz içecekler %8,48 artış gösterirken, Ağustos ayında düşüş gösteren grup olmadı. Ağustos ayında fiyatı en çok artan ürünlerde taksi yolcu taşıma ücretinin olması enflasyona ulaştırma kaleminden yansıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin Soçi’de görüştü. Putin, Rus tahılının Türkiye üzerinden Afrika'ya gönderilmesi için Katar finansmanıyla oluşturulan projenin iki üç hafta içerisinde başlayabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ‘’ Rusya'yla yakın temasımız bölgesel ve küresel meselelerin çözümüne katkı sağlamaya devam edecektir. ‘’açıklamasında bulundu. 

TL mevduat, döviz, borsa, hangisi önde? Yatırımda büyük yarış

 

Asya borsalarının gözü, enflasyon ve iş faaliyeti verilerinde

 

Avrupa'nın en değerli şirketi artık kilo verme ilacı üreticisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaportacı salim usta sanayiden05 Eylül 2023 12:30

    hauhuha yatay derken yatırıyolar yani fena çarptılar. hauahuhauhau akapa hödüpa rejimi fena salldı ülkeyi.böyle sefalet görülmedi .korku heryerde .hauhauhau hisselere sıçrıyo .birde ekonomi yönetimi felaket .tuikçi çktılar güven veremiyolar kimseye.bir programşları bile yok .tek prgramları vergilere zam halka su yok sonra başardıkkkkkk dicekler huauhauhauhuha tairhin en karanlık sefaletini yaşattı bu yeni ekonomiciler .