E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
18 Ağustos 2023 - 08:20 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Rusya'nın Şükrü Okan gemisine geçen hafta sonu yaptığı teftişle ilgili bir açıklama yayınladı. Türkiye, Şükrü Okan gemisinin teftiş edilmesinin ardından Rusya'yı uyardığını açıkladı. Rusya: Ukrayna insansız deniz aracı Karadeniz'de Rus gemilerine saldırı girişiminde bulundu. Fitch, yılın ilk yarısına yönelik yayımladığı risk raporuna ilişkin açıklama yaptı. Fitch enflasyonun ve yüksek faiz oranlarının temel kredi riski olmaya devam ettiğini belirtti. UBS, ABD ekonomisinde daha yumuşak iniş bekliyor ve Fed'in 2024 ikinci çeyreğe kadar faiz indirimi yapmayacağını öngörüyor. China Evergrande, ABD'de iflas mahkemesinde alacaklılardan korunma başvurusunda bulundu. Japonya'nın Temmuz ayı çekirdek enflasyonu, beklentilere paralel Haziran ayındaki %3,3'ten %3,1'e geriledi.

Ne Olacak?

Türkiye’de Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlanacak.

ABD, Güney Kore ve Japonya liderleri, bugün üçlü zirve düzenleyecek.

Euro Bölgesi’nde TÜFE verileri açıklanacak.

Jackson Hole Sempozyumu 24 – 26 Ağustos’ta gerçekleşecek.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği'nin Genel Kurulu'nda konuştu. Şimşek’in yaptığı ‘’ Sermaye piyasalarına fon akışı başladı. Finansal istikrarı daha da güçlendireceğiz. ‘’ açıklamaları piyasalarda risk iştahını yükseltirken, Şimşek, ‘’Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşları ülkemiz için daha olumlu perspektif sunmaya başlamış, bir kurum bankacılık sektörümüzün görünümünü durağana yukarı yönlü değiştirmiştir. ‘’ dedi. Bakan Şimşek konuşmasında sıkılaşma adımlarının devam edeceği mesajlarını da verdi. BİST100 endeksi, haber akışları ile günü pozitif tamamladı.

ABD’de faiz artırım süreci çok bilinmeyenli denklem olarak kalmaya devam ediyor. Temmuz toplantısında yapılan 25 baz puanlık faiz artışının son olup olmadığı tartışılırken tutanaklarda, enflasyonda yukarı yönlü risklerin devam ettiği, bu durumun da daha fazla faiz artışını gerektirebileceği mesajı verildi. Enflasyon, verisinin yıllık bazda %3,0’ten %3,2’ye yükselmesi sıkılaşma ihtimalini artırmış görünüyor.

ABD’de işsizlik maaşında başvuruları geçen haftaya göre gerileyerek piyasa beklentisine paralel 239.000 olarak gerçekleşti. ABD’de uzun süre güçlü kalmayı sürdüren istihdam piyasası, iç talebi artırarak enflasyonu tetikleme etkisi nedeniyle yakından takip edilmeye devam ediliyor.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 8.279 - 8.501 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.448 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 2.200 azalışla 221.046 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.406 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 8.950'nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 9.350
seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.650 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 8.950 ve 9.000
seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 8.650 ve 8.550 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Endeksten hızlı yükselenler

 

En fazla para girişi olan hisseler 17/08/2023

 

En fazla para çıkışı olan hisseler 17/08/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)