E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
04 Ağustos 2023 - 07:54 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan olağanüstü toplantı talebi üzerine, TBMM Genel Kurulu'nun 8 Ağustos Salı günü toplanması
için çağrıda bulundu.

Richmond Fed Başkanı Barkin, ABD'de Haziran ayı enflasyonunun ekonomide yumuşak iniş ihtimalini
güçlendirdiğini ve enflasyonda hedef seviyesinin yıkıcı bir resesyon olmadan sağlanabileceğine işaret ettiğini belirtti.

Apple'ın Nisan – Haziran döneminde elde ettiği gelir, yıllık bazda %1 azalırken, e-ticaret devi Amazon'un geliri % 11 arttı.

SPA'ya konuşan bir yetkili Suudi Arabistan'ın günlük 1 milyon varillik arz kesintisini Eylül ayına dek uzattığını bildirdi.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde Perakende Satışlar, ABD’de ise Tarım Dışı İstihdam verisi ile İşsizlik Oranı açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi haftanın dördüncü işlem gününü 37 puan düşüşle 7.221 seviyesinden tamamladı. İşlem hacmi 144 milyar TL olarak gerçekleşirken, en çok yükselen paylar SMRTG, KONTR ve beklenti üstü bilanço açıklayan ISMEN oldu. Temmuz ayı enflasyonunun beklenti üstü açıklanması ve yıllık bazdaki enflasyonun yükselmesi ile risksiz getirilerin enflasyon karşısına yetersiz kalması algısı sonrası 7.365 seviyesi test edildi. Endekste gün sonu kar realizasyonu ile endeks günü hafif satıcılı tamamladı. Temmuz ayında TÜFE, %9,1 olan üstünde %9,49 oranında artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE Haziran ayındaki %38,21 seviyesinden Temmuz ayında %47,83 seviyesine yükseldi. Gıda enflasyonu yıllık bazda %53,92 seviyesinden %60,72 seviyesine, çekirdek enflasyon ise %47,33 seviyesinden %56,09 seviyesine yükseldi. Açıklanan enflasyon verisi aylık bazda 17 ay sonra en yüksek artışla işaret etti. (Ocak 2022 %11,10) ÜFE ise aylık bazda %8,23 artış gösterirken, yıllık artışnbir önceki aydaki %40,72 seviyesinden Temmuz ayında %44,50 seviyesine yükselmiş oldu. TÜFE tarafında aylık bazda ulaştırma %17,75, sağlık %13,61, eğitim lokanta ve oteller %11,92 artış gösterirken, Temmuz ayında düşüş gösteren grup olmadı. BoE, dünkü toplantısında beklentilere paralel olarak 25 baz puanlık faiz artırım kararı ile faizi %5,25 seviyesine çıkardı. 14. kez üst üste alınan faiz artırım kararı ile politika faizi İngiltere’de son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Yıl sonunda enflasyonun %5 seviyesine gerilemesinin beklendiği belirtilen toplantı tutanaklarında orta vadeli %2 enflasyon hedefi yinelendi. Karar sonrası açıklamalarda bulunan merkez bankası başkanı Bailey de enflasyonla mücadelenin sürdüğünü ifade ederken faizin zirve seviyelerine ulaştığını söylemek için henüz erken olduğunu sözlerine ekledi.

Günün önemli şirket haberleri 04/08/2023

 

Asya borsalarında karışık seyrediyor

 

En fazla para girişi olan hisseler 03/08/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)