E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
19 Temmuz 2023 - 07:59 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Suudi Arabistan ve Türkiye enerji sektöründe işbirliği için mutabakat zaptı imzaladı . Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki mutabakat zaptı, petrokimya üretimi ve petrol talebinin sürdürülmesine yönelik işbirliğini içeriyor.

Türkiye ve Katar arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıl dönümü dolayısıyla yayımlanan bildiride, iki kardeş ülke ve halklarının çıkarlarına hizmet edecek ekonomik ve ticari ilişkilerin ilerletilmesinin içtenlikle arzulandığı belirtildi.

İYİ Parti, ÖTV zamlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptali için Danıştay’da dava açtı.

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı, ülkelerin Ukrayna'daki savaş konusundaki görüş ayrılıkları nedeniyle fikir birliğine varılamadan sona erdi.

IMF Başkanı Georgieva, özellikle imalat sektöründe faaliyetin yavaşladığını belirterek, "İleriye bakıldığında, orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalmaya devam ediyor" dedi.

Rusya, Türkiye'de görev yapacak 2 amfibi yangın söndürme uçağı gönderdi.

Johnson & Johnson, ilaç fiyatı baskıları nedeniyle ABD yönetimine dava açtı.

ABD Başkanı Biden ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, İsrail'deki tartışmalı yargı reformu, İran ve İsrail – Filistin meselesi başta olmak üzere bölgesel ve küresel konuları ele aldı.

Kuzey Kore yeni füze denemesi yaptı.

ABD Savunma Bakanı Austin, bir ABD askerinin isteyerek ve izinsiz olarak Kuzey Kore sınırını geçtiğini doğrulayarak "İyi olduğu konusunda çok endişe duyuyorum." dedi.

Brezilya MB, kriptoparaların regülasyonu konusunda yılın ikinci yarısında kamuoyuna danışacak.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretleri yakından takip edilecek.
İngiltere ve Euro Bölgesi’nde TÜFE verileri açıklanacak.
TCMB faiz kararı yarın açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %3,5’a yakın düşüşle 6.365 seviyesinden tamamladı. Düşüşle BİST100 endeksi 5 g HO seviyesinin altına gerilerken, düşüşün bilanço dönemi öncesinde kar realizasyonu olduğunu düşünmekteyiz. 3 Mayıs’tan bu yana yaklaşık %50 yükselen BİST100 endeksinde orta vadeli hareketlerle daha sağlam adımlarla endeksin yukarı yönlü seyri olabilmesi için realizasyon hareketlerini sağlıklı buluyoruz.

Dolar / TL kuru ise dün %2’in üstünde yükselişle 27 seviyesinin üstünü test etti. Özellikle TCMB faiz kararı öncesinde kur tarafında volatilitenin çok yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Kurun piyasada serbest bırakılması sonrasında, ABD’de faiz artırım sinyalleri ile dolar endeksinin değer kazanması ile TL tarafında değer kayıpları hızlanıyor.

ABD’de Sanayi Üretimi, Haziran’da bir önceki aya kıyasla %0,5 düştü. Piyasa beklentileri, sanayi üretiminin bu dönemde yatay seyretmesi yönündeydi. Sanayi üretimi, Mayıs’ta da %0,5 azalmıştı.
ABD piyasalarında gelen banka bilançolarının iyi olması ve perakende satışların beklenti altında olmasına rağmen güçlü kalması ile risk iştahı yükseldi.

JPMorgan'dan dedolarizasyon uyarısı

 

Piyasalarda gözler TCMB'nin kritik faiz kararında

 

En fazla para çıkışı olan hisseler 18/07/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Temmuz 2023 08:11

    1 litre benzın = 1 usd olmalı... yakıta zam beklıyorum...

  • Mahmut toker19 Temmuz 2023 18:15

    Alo Haydar seni Allah a havale ediyorum. Allah seni bildiği gibi yapsın. İnşallah bir gün Türkiye'de yaşamak zorunda kalırsın.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM19 Temmuz 2023 10:28

    Ben almanya da yaşıyorum biz burada benzinin litresini 1,85 Euro alır isen sizler bizden ucuza alın bu ALLAH tan revamı.sizler de bizim kullandığımız fiyatlardan alın.Bu petrol denizden ırkmaktan çıkmıyor ki.