E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
17 Temmuz 2023 - 08:03 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi’nde Şampiyon oldu.

ÖTV tutarları, motorinde ve 95 oktan benzinde 5 lira ve LPG'de 4 lira yükseltildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıt ürünlerindeki ÖTV artışı ile depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini bir miktar azaltmanın hedeflendiğini, ayrıca, söz konusu düzenlemenin cari açığı kontrol altına almaya da destek vereceğini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Akaryakıt ürünlerindeki ÖTV artışı, 2016 yılından itibaren meydana gelen enflasyon artısının çok altındadır.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Aldığımız bu tedbirlerle, kamu gelirleri kısmında gereğini yapmış durumdayız. Dolayısıyla yıl sonuna kadar yeni bir çalışma olacağını düşünmüyorum doğrusu.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığına Mülkiye Başmüfettişi Atilla Toros atandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü'nün gri listesinden çıkarılmasına yönelik çalışmalarını hızlandırdığı bildirildi.

EPDK: Doğal gaz tarifelerine yönelik doğal gaza %224 oranında zam yapıldığı haberler asılsız.

Ocak – Haziran döneminde toplam otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre %13, otomobil üretimi ise %21 artış gösterdi.

EPDK tarafından YEKDEM maliyeti revize edildi. Temmuz ayı için öngörülen söz konusu maliyet megavatsaat başına 186, 33 TL, Ağustos için 143,58 TL, Eylül için 196,97 TL, Ekim için 220,22 TL, Kasım için 205,80 TL, Aralık için de 159,91 TL olarak belirlendi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Hindistan'ı vazgeçilmez ortak olarak gördüklerini söyledi.

Çin'de GSYİH yılın ilk yarısında %5,5 büyüdü.

BAE ve Hindistan, yurt dışı para transferinde dirhem ve rupi kullanılması konusunda anlaşma imzaladı.

Twitter'ın sahibi Musk, şirketin ağır borç yükü ve reklam gelirlerindeki yaklaşık %50'lik düşüş nedeniyle hala negatif nakit akışına sahip olduğunu söyledi.

Ne olacak?

Yurt içinde Haziran Ayı Bütçe Dengesi açıklanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 – 19 Temmuz’da Suudi Arabistan, Katar, BAE ve KKTC’yi ziyaret edecek.
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, 27 Temmuz tarihinde Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %4,05 oranında yükselişle 6.438 seviyesinden tamamlarken, aylık bazda yükseliş %12'lere yaklaştı. Yaklaşık son bir ayda endeks hem kapanış hem de gün içi en yüksek rekorlarını kırarken, Temmuz ayında bankacılık endeksi %13, sınai endeksi ise %11 yükseldi.
Geçtiğimiz hafta yurt içi piyasalarda haber akışı sakinken ABD'de enflasyon verileri takip edildi. ABD'de enflasyonun beklentinin altında gelerek baz etkisi kaynaklı düşmeye devam etmesi globaldeki risk iştahına paralel yurt içini de destekledi.26 Temmuz'daki Fed toplantısında 25 baz puanlık faiz artışı beklenirken, Eylül'de faizin değişmemesi bekleniyor.

Bu hafta yurt içi piyasalar TCMB faiz kararına odaklanacak. Rasyonel ve piyasa dostu açıklamalar ardından son toplantıda Merkez Bankası 650 baz puanlık artışla faizi %15'e çıkarmıştı. Konsensüs beklenti Perşembe günü açıklanacak faiz kararında %20 olması yönünde.

Akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi tutarları artırıldı. Karara göre kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseldi. Otogazda ise 5,77 lira ÖTV alınacak. Bu durumun Temmuz ayı enflasyonuna yansıyacağını düşünüyoruz. Ayrıca 27 Temmuz’da da gerçekleşecek TCMB Enflasyon Raporunda yıl sonu enflasyonunun yönlü revize edilmesini bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 7.250 - 7.420 fiyat aralığında işlem görerek günü 7.326 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 2.439 azalarak 203.578  adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 7.264 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 7.410’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 7.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 7.350 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 7.410 ve 7.450 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 7.350 ve 7.320 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsada yatırımcı sayısı artıyor

 

EPDK'den doğalgaz zammı açıklaması

 

TESK Başkanı Palandöken'den ÖTV tepkisi

 

Yatırım fonlarının toplam büyüklüğü 2 trilyona yaklaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)