E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
22 Haziran 2023 - 08:02 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE’ye yapacağı ziyaret öncesi, bir günlük çalışma ziyareti gerçekleştirmek üzere Abu Dabi'ye geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bakan yardımcılıklarına Abdullah Erdem Cantimur, İsmail İlhan Hatipoğlu, Osman Çelik ve Zekeriya Kaya atandı.

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile Londra'da düzenlenen Ukrayna'nın Yeniden İnşası Konferansı'nda bir araya geldi. Fidan, "Bildiğiniz üzere, her konuda aynı fikirde olmayabiliriz ancak NATO ve diğer platformlardaki uzun süreli müttefikliğimiz bizi birlikte çalışmaya devam etmeye zorluyor" açıklamasında bulundu. Blinken ise "yaklaşan NATO zirvesi, İsveç'in katılım süreci, savunma işbirliği, enerji ve ekonomik işbirliği gibi" iki ülkenin ele alması gereken çok sayıda konu olduğunu dile getirdi.

Fitch, Türkiye ekonomisi için 2023 ve 2024 büyüme tahminlerini %2,5 ve %3,0 olarak sürdürdü. 2025'te büyümenin %3,8 olacağı tahmin edildi. Fitch, enflasyonun 2023, 2024 ve 2025 sonunda sırasıyla %45, 35 ve 25 olmasını bekliyor.

Fitch, TCMB’nin toplantısında politika faizinde önemli bir artış gerçekleştirmesinin, 2023 sonunda da politika faizinin %25'e yükseltmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Fitch tarafından küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisi 2023 için %2'den %2,4'e yükseldi.

Fed Başkanı Powell: Doların global rezerv para birimi olarak kalmasını bekliyorum.

Chicago Fed Başkanı Goolsbee, Fed’in bir sonraki adımına
karar vermeden önce enflasyon ve işgücü piyasasının gidişatı hakkında daha
fazla netliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Brezilya Merkez Bankası, gösterge faiz oranında beklendiği gibi değişikliğe gitmedi.

Ne olacak?

•TCMB faiz kararı bugün açıklanacak.
•İngiltere’de faiz kararı bugün açıklanacak.
•ABD’de Haftalık İşsizlik Maaşı başvuruları açıklanacak.
•Fed Başkanı Powell, bugün ABD Senatosunda sunum yapacak.
•TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yarın TBB üyesi bankalarla bir araya gelmesi bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Seçim sonuçları, Kabine beklentileri derken yurt içi piyasalar bugün açıklanacak TCMB faiz kararına odaklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanması ardından Mehmet Şimşek ile görüşmesi sonrasında ortodoks politikaya geçiş beklentileri, Kabine’de ekonomi anlamında sadece Mehmet Şimşek değil Cevdet Yılmaz’ın da olması ile güçlendi. Gözler Merkez Bankası Başkanlığına çevrilmişken en güçlü aday olarak medyada gösterilen Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası Başkanlığına atanması ile sert ortodoks geçiş ihtimali piyasalar tarafından bankacılık sektörü önderliğinde fiyatlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uluslararası itibara sahip finans yönetimi vurgusu ile Şimşek ve Yılmaz’ın daha önceki Kabinede yer alarak yaptıkları ile tabiri caizse Türkiye’yi ekonomi anlamında şaha kaldırmaları, yurt dışında müthiş Türk kızı olarak adlandırılan ve CV'si oldukça donanımlı olan Erkan’ın ekonominin en üstünde yer almaları uluslararası yatırımcının tekrar Türkiye’ye gelmesi için önemli rol olacak gibi gözüküyor.

Şimşek’in rasyonellik ve TCMB’nin bağımsızlık vurgusu ile ortodoks hamleler bugün beklense de Erdoğan’ın faiz indirimi söylemleri kafaları karıştırıyor. Beklentimiz ileriye dönük ne çok ortodoks ne de çok heteredoks politika olacağı yönünde. Yani biraz daha orta yollu bir politika olması kuvvetle muhtemel gibi gözüküyor: 22 Haziran’da yabancı kurumların beklentileri politika faizinin %25-40 aralığında çıkacağı yönünde olsa da bizim beklentimiz politika faizinin %15’e çıkacağı yönünde. Piyasanın konsensüs medyan beklentisi ise %20.

Artık isimlerin fiyatlamasından ziyade politikaların fiyatlanacağı bir döneme girdiğinizi düşünüyoruz. PPK karar metninin büyük kısmının değişeceğini ön görüyoruz. Karar metninde geçtiğimiz dönemin aksine liralaşma stratejisinin Farklı söylemlerle olmasını bekliyoruz. Faiz artırımlarının TL’nin değer kazanması adına ortodoks yöntemlerle olacağı vurgularını bu metinde görebiliriz.

Powell: Amerikan doları dünya rezerv para birimi olarak kalacak

 

SPK 6 şirketin sermaye artırımı başvurusuna onay verdi

 

SPK 26 izinsiz foreks sitesini erişime kapatıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)