E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
14 Haziran 2023 - 07:56 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsveç'in NATO Zirvesi kapsamında Türkiye'ye verdiği sözleri yerine getirdiğini söyledi.

ABD'li Senato lideri McConnell: İsveçli liderlerin Türkiye'nin ulusal güvenlik çıkarlarını anladıklarına inanıyorum.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın Karadeniz tahıl anlaşmasından
çekilmeyi düşündüğünü ve Moskova'nın anlaşmanın ihracatın kendi kısımların
uygulanması konusunda aldatıldığını söyledi.

OPEC+, Rusya'nın üretim rakamlarını gözden geçirmek için birkaç düşünce kuruluşu
ve ajansla birlikte çalışmayı kabul etmesinin ardından, OPEC+'nın Rusya'ya biraz
daha yüksek bir petrol üretim kotası sağladı.

ABD'de mahkeme, Microsoft'un Activision'ı satın almasını geçici olarak engelledi.

ABD'nin, geçen yaz Ukrayna'yı Kuzey Akım'a saldırmama konusunda uyardığı öne sürüldü.

ABD eski Başkanı Trump, Miami’deki federal mahkemede, devlete ait gizli belgeleri sakladığına yönelik suçlamaları kabul etmedi.

Ne olacak?

•Türkiye, Finlandiya, İsveç Daimi Ortak Mekanizması'nın dördüncü toplantısı bugün Ankara'da yapılacak
•Fed faiz kararı bugün açıklanacak.
•ABD’de ÜFE verileri açıklanacak.
•İngiltere’de GSYH, Sanayi Üretimi ve Ticaret Dengesi verileri ön planda olacak
•ECB faiz kararı yarın açıklanacak.
•Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

ABD'deki borç limiti krizinin atlatılmış olması küresel piyasalarda risk iştahını artırdı. Fed'in para politikasına ilişkin fiyatlamaları yatırımcıların odağında yer alırken, para politikalarına ilişkin belirsizlikler gün geçtikçe azalıyor. Yatırımcı psikolojisi olarak bakıldığında ise Fed'in geçtiğimiz aylardaki söylem tutarsızlıkları temkinli yaklaşımı da tetikte kılıyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Banka'nın %80 ihtimalle politika faizini sabit tutacağı öngörülürken, nihai faiz oranının %5,25-5,50 seviyesinde belirleneceğine yönelik beklentiler de güçlü kalmaya devam ediyor. Tabi bu veri için dün açıklanan enflasyon verileri de takip edildi. Her ne kadar istihdam piyasalarındaki güçlü seyir devam edip iç talebe bağlı olarak enflasyonda bir baskı beklense de son gelen makroekonomik verilerde fiyat artışlarının yavaşlaması enflasyonist baskıların azalabileceği algısını da gündeme getirdi. FED’in bugünkü faiz kararı öncesi piyasalar tarafından merakla beklenen ABD enflasyon verisi dün açıklandı. Aylık bazda %0,1 artan TÜFE, yıllık bazda ise %4,0 artarak Mart 2021’den sonraki en düşük enflasyon verisi oldu. Beklentiler ise TÜFE’de aylık bazda %0,2 ve yıllık bazda %4,1 artış olacağı yönündeydi. Yıllık bazda 2022 Haziran’da %9,1 olarak açıklanan enflasyon sonrası ABD’de enflasyon 11 ay üst üste düştü. Barınma maliyetlerindeki artış Mayıs ayı enflasyon verisinde itici güç olarak öne çıktı. Aylık bazda %0,6 olarak açıklanan barınma maliyetlerindeki artış yıllık bazda %8,0 oldu. Enerji endeksi ise Mayıs ayında aylık %3,6, yıllık %11,7 düşüş kaydetti. Çekirdek TÜFE ise beklentilere paralel olarak aylık bazda %0,4, yıllık bazda ise %5,3 arttı. Gelen veri de baz etkisi kaynaklı olarak gerilemeye devam etti. Bu da faizin bu ay için sabit kalma olasılığını %90’ın üstüne çıkardı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, önceki işlem günü 6.135 - 6.423 fiyat aralığında işlem görerek günü 6.191 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.645 azalarak 276.985 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 6.354 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 6.350'nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.450 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 6.150 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 6.350 - 6.450 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 6.050 ve 6.000 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 14/06/2023

 

Asya borsalarında ABD verisi sonrası dalgalı seyir

 

Kuzey Akım'a Ukrayna darbesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)