E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
10 Mayıs 2023 - 08:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye Genel Seçimleri için yurt dışındaki vatandaşların oy verme işlemi rekor katılımla tamamlandı.

Fitch, bu yıl ABD bankaları için daha zayıf finansal performans beklediğini ve bu performansın iş modeline, varlık yoğunluğuna ve mevduatların çeşitliliği ile istikrarına bağlı değişebileceğini bildirdi.

NY Fed Başkanı Williams: Eğer ihtiyaç olur ise Fed faizleri yeniden artırır.

ECB Üyesi Schnabel: Çekirdek enflasyonun düştüğünü görene kadar faiz artırımlarını devam ettireceğiz.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Dünya, Moskova'nın Ukrayna'ya karşı savaşında insanların açlığını silah olarak kullanmayı birkaç haftada bir hatırlatmak durumunda kalmamalı.

ABD Başkanı Biden, Kongre liderleriyle borç limitini görüştü.

Biden, ülke sınırında düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmesini kolaylaştıran 42. Madde’nin sona ermesiyle ilgili oluşabilecek göçmen sorunuyla ilgili, "Bir süre kaotik olacak." dedi.

İngiltere'deki yerel seçimlerin sonucunda Muhafazakar Parti, yaklaşık 1000 sandalye kaybetti.

ABD, Rusya'ya ait 20 yıllık casus yazılım ağını çökerttiğini duyurdu.

Ne olacak?

Türkiye’de Sanayi Üretimi ve İşsizlik Oranı açıklanacak.
ABD’de enflasyon verisi açıklanacak.
Almanya’da enflasyon verisi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
Geçen hafta içerisinde Fed tarafından faiz kararı açıklandı. Fed, Mart 2022'den bu yana 10. kez üst üste faiz artırdı. Fed, belki beklentilerde sürprize gitmeyerek 25 baz puan faiz artışı ile son 16 yılın en yüksek faizini açıkladı ama sözlü yönlendirmelerde geçen faiz kararında olduğu gibi yine kafaları karıştırdı.Fed kararı sonrasında yayımlanan karar metninde güvercin açıklamalar yer alıp 'gelecekte daha fazla faiz artışına işaret eden' cümlesi kaldırılması ardından, riskli varlıklara girişler hızlandı. Sonrasında Fed Başkanı Powell'ın mikrofonların başına geçmesiyle rüzgar adeta tersine esti. Powell, 'faiz artırımlarının durdurulması yönünde' bir karar almadıklarını söyledi. Karar metni ile Powell arasındaki tezatlık sonrasında piyasalardaki belirsizlik nedeniyle risk iştahı da azaldı. Geçen faiz kararında da Powell'ın açıklamaları ile Fed Toplantı Tutanakları'ndaki tezatlık ile sözlü yönlendirmelerdeki uyumsuzluk sonrasında piyasalarda endişeler de artırıyor. Bankacılık krizinin fazlasıyla yaşanması, son günlerde başka bankalardan da gelen olumsuz haberler ile birlikte ABD tarafındaki büyümenin de azaldığını düşünürsek, piyasa fiyatlamalarından Fed'in bekle/gör politikasına geçme ihtimalini yüksek buluyoruz. Powell'ın verilere göre Fed kararını verecek mesajındaki en önemli veri ise bugün açıklanacak enflasyon verisi olacak. Enflasyon tarafındaki yukarı yönlü seyri tutmak adına yapılan faiz artırımları bankalara risk oluştursa da Fed, enflasyonun geri çekilmesi ile kısmi de olsa hedefine ulaşmış gibi görünüyor. Geçen ayki OPEC+ kararının da etkisiyle beklentiler yıllık bazda enflasyonun %5 olarak kalacağı yönünde. Çekirdek TÜFE'nin ise yıllık bazda %5,6'dan %5,4'e gerilemesi bekleniyor. Olası bir beklenti üstü enflasyonda faiz artırımları tekrar gündeme gelecek olsa da bankaların yatırımcıların tahvillerini karşılayamaması bu durumu baskılayacak önemli unsurlar arasında yer alıyor. Belirtmemiz gerekir ki ABD tarafı enflasyon geri çekilmesine rağmen enflasyonu kontrol altına alabilmiş duruma gelemedi. PCE verilerinin yukarı yönlü seyrinin devamı ve istihdamdaki güçlü seyrin etkisi ile iç talebe bağlı olarak geri çekilen enflasyonun sınırlanma ihtimali de yüksek görünüyor. İleriki dönemde gelecek verilere bağlı olarak Fed'in büyümeyi mi yoksa enflasyonu mu seçeceğinin cevabı piyasalardaki yön arayışının ne tarafa doğru evrileceği açısından önemli olacak.

ECB'den faiz artırım mesajı

 

Petrol, ABD'nin rezerv planı sonrası yükselişini sürdürdü

 

Asya borsaları, ABD'nin enflasyon verisi öncesi negatif seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)