E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
05 Mayıs 2023 - 08:17 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Ücretsiz doğalgaz kullanımının esaslarını belirleyen EPDK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

ABD'li Western Alliance bankası, satış için stratejik seçeneklerin araştırılması amacıyla danışman tuttuklarına dair haberi yalanladı.

ABD Tennessee merkezli First Horizon ile Kanadalı TD Bank, geçen sene duyurdukları birleşme anlaşmasını karşılıklı olarak sonlandırdıklarını bildirdi.

ABD'de FDIC, banka sigorta fonunu güçlendirmek için büyük bankalardan aldığı harçları artırmayı planlıyor.

Milli Savunma Bakanı Akar: Bakan yardımcılarının tahıl girişimi toplantısı öncesinde BM, Türkiye, Rusya, Ukrayna'dan teknik personelin katılacağı bir toplantının yapılmasının zarureti ortaya çıktı.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Haines, Rusya'nın Ukrayna'da büyük olasılıkla bu yıl önemli bir saldırı hamlesi yapamayacağı, şimdilik işgal altındaki toprakların kontrolünü sağlamlaştırmaya odaklanacağı tahmininde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri heyetleri arasındaki görüşmelerde elle tutulur ilerleme kaydedildiğini ve nihai bir anlaşmanın artık ulaşılabilir olduğunu söyledi.

Amerikan Bankacılar Birliği, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nu, temel finansal gerçeklerden kopuk olduğunu ileri sürdüğü halka açık hisse senetlerinin önemli açığa satışlarını soruşturmaya çağırdı.

Çin, ABD'nin teknoloji alanındaki engelleme ve kısıtlamaya yönelik çabalarının ülkenin kalkınmasını durduramayacağı mesajını verdi.

Fed'in bankalara kullandırdığı acil durum kredileri geriledi. İflas eden kripto borsası FTX, ABD iflas mahkemesinden LedgerX bölümünün 50 milyon dolara satılması için onay aldı.

Apple'ın birinci çeyrekte elde ettiği gelir, yıllık %3 azalarak 94,8 milyar dolara gerilerken, beklentilerin üzerinde kaldı.

Ne olacak?

Japonya’da piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.

ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi ile İşsizlik Oranı açıklanacak.

Almanya’da Fabrika Siparişleri,

Euro Bölgesi’nde Perakende Satışlar açıklanacak.

Borsaİstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yurt içi piyasalar geçtiğimiz işlem gününü tepki alımları ile tamamladı. Çarşamba günü 200 g HO’yu test eden ve gün sonu tepki veren endekste, dün de kapanışa kadar genele yayılan yükseliş hakimdi. Ancak gün sonuna doğru endekste satışların derinleşmesi ile endeks günü satıcılı tamamladı.

TCMB yılın ikinci Enflasyon Raporunu açıkladı. 2023 yılsonu enflasyon tahminini %22,30 2024 yılı için ise %8,80 de tutarak ikinci enflasyon raporunda da beklentilerinde değişikliğe gidilmedi. Gıda enflasyonunda ise %22 olan 2023 yıl sonu enflasyon tahmini %27,90’a yükseltildi. TCMB Başkanı Kavcıoğlu, enflasyonun hız kesmesinde kurdaki stabil durumun, beklentilerdeki olumlu değişimin ve emtia fiyatlarındaki düşüşün etkili olduğunu belirtti. Enflasyon üzerindeki maliyet baskılarının kalktığını belirten Kavcıoğlu, deprem bölgesinin toparlanmasının da hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Liralaşma stratejisinin kararlılıkla uygulanmaya devam ederek enflasyonunu düşürüleceğinisöyledi.

Fed, beklentilere paralel faizi 25 baz puan artırdı. Artırılan faiz sonrasında faiz son 16 yılın en yükseği olarak kayıtlara geçti. Fed, Mart 2022’den bu yana faizi 10. kez artırmış oldu. Piyasalar bankacılık krizi ve büyümenin beklenti altı gelmesi nedeniyle Fed’den güvercin açıklamalar beklerken, Powell yine sürpriz açıklamalar yaptı. Karar metninde ‘gelecekte daha fazla faiz artırışına işaret’ eden ifade kaldırılsa da Powell, ‘faiz artırımlarının durdurulması yönünde karar almadıklarını’ söyledi.

ECB beklentiler doğrultusunda faizleri 25 baz puan artırarak son üç toplantıdaki 50 baz puanlık artışlara kıyasla faiz artırım hızını düşürdü. Karar sonrası soruları yanıtlamak için kameraların karşısına geçen ECB başkanı Lagarde, enflasyonun hala yukarı yönlü risk taşıdığını belirtti. Lagarde, konsey üyelerinden faiz atırımının gerekli olmadığını düşünen üye olmadığını bazı üyelerin ise 50 baz puanlık artışı savunduğunu belirtti. Lagarde gelecek kararlar için sıkılaşma sürecinin bir yolculuk olduğunu, yolun sonuna henüz ulaşılmadığı mesajını verdi.

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (05/05/2023)

 

Altın ve gümüşte 'Fed' rüzgârı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)