E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
06 Nisan 2023 - 08:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için ciddi hazırlıklar yürütüyoruz. Mehmet Şimşek'in koordinasyonundaki ekip bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor.

Erdoğan: Sadece milletvekili adaylarımızı değil, önümüzdeki dönemin kabinesi ve üst yönetimini de şimdiden çalışmaya başladık.

Erdoğan: Yüksek kira uygulamasını yapanlara bunun hesabını yargı vasıtasıyla soracağız, bunların üzerine gideceğiz.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD ile F16 programının devam etmesi konusunda görüş birliğine varmak istediklerini belirterek "Olursa elbette iyi olur ama Türkiye'nin başka alternatifleri de var." dedi.

FDIC, SVB ve Signature Bank'ın menkul kıymetlerini satması için BlackRock'ı seçti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, üç gün sürecek Çin ziyareti için başkent Pekin'e gitti. Çin’li mevkidaşı Şi ile görüşen Macron Çin'in Ukrayna'da barış için büyük bir rol oynayabileceğini söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy: Tayvan'a silah satışına devam etmeliyiz.

Suudi Arabistan, OPEC+ kesintilerinin ardından Asya petrol satış fiyatlarını yükseltti.

Bank of America ve UBS, 12 aylık altın fiyatı tahminini yükseltti.

Ne olacak?

ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları açıklanacak.
Rusya Dışişleri Bakanlığı: Lavrov 6 – 7 Nisan tarihleri arasında Çavuşoğlu ile görüşmeler için Türkiye'yi ziyaret edecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününde realizasyonlarla karşılaştı. Salı günü 4.900 direnç seviyesini kıran endeks, geçtiğimiz işlem gününde 5.000 seviyesinin üstünü gördü. Ardından Pazartesi ve Salı gününü aksine dün gün sonu gelen satışların etkisiyle günü %1,29 oranında düşüşle 4.920 seviyesinden tamamladı.

Piyasalarda Fed kararsızlığı devam ediyor. Geçen haftalarda bankacılık krizini es geçip şahin açıklamalar yapıp ‘sıkı politikaya devam’ mesajı veren Fed sonrasında, geçen hafta Salı günü ABD’li yetkililer bankacılık krizi ile ilgili olarak son yıllarda görülen en büyük revizyonun çerçevesini çizerek bankacılık sektörünü yakından takip edeceklerinin mesajlarını verdi. Bankacılıkta yaşanan sorunlar Fed’in faiz kararı sonrasında verdiği agresif para politikası duruşunu sürdüreceğine dair beklentilerin azalmasına neden olurken, OPEC+’nın beklenmedik şekilde üretimi kısma kararı enflasyon endişelerini tekrar tetikledi. Salı günü gelen JOLTS İş İmkanları verileri beklentilerin altında da kalması sonrasında Fed’in büyümeyi mi yoksa enflasyonu mu öne çıkartacağı para politikaları çok bilinmeyenli denkleme dönüştü. Tarım Dışı İstihdamın öncü göstergelerinden olan ADP’nin de beklentilerin altında kalması ile birlikte Fed’in enflasyona mı yoksa büyüme mi öncelik vereceği merak konusu oldu. Anketlerde Fed’in 3 Mayıs’ta faizi sabit bırakacağı %52’ye yakın olurken, haber akışları eşliğinde güvenli limanlara geçişlerin hızlandığını gözlemliyoruz. ABD’de PMI verilerinin beklentilerin altına kalması da ABD’de 10 yıllık tahvil faizlerinin 12 Eylül’den bu yanaki en düşük seviyesine kadar geri çekti.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 5.497 - 5.679 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.516 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 20.228 azalarak 267.951 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.507 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.600’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.550 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.550 - 5.600 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.200 ve 5.400 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Altın ithalatında gerileme

 

Asya borsaları Wall Street'in ardından düşüşte

 

Deprem bölgesine özel iletişim vergisi kararı Resmi Gazete'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ TEL06 Nisan 2023 10:12

    Bugün borsada ralli bekliyorum.....Kapanışa doğru % 2-3 kapatacağız çünkü Z kuşağından her gün borsamıza 50-100 000 yatırımcı geldiğini düşünmekteyim....Bunların hepsi para kazanma hırsında ve finansal doyuma aç insanlar......

  • Kadir06 Nisan 2023 08:18

    Yandaş borsadan kaçıyor

  • Ali Rıza Kahveci 06 Nisan 2023 19:07

    Operasyon çekenler hükümet yanlısı mı? Beyin bedava...