E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay açılış bekleniyor---

Borsada yatay açılış bekleniyor

Borsada yatay açılış bekleniyor
07 Haziran 2022 - 08:19 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu iktidar faizi artırmayacaktır, tam aksine faizi düşürmeye devam edeceğiz.

ABD Dışişleri Sözcüsü Price, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Türkiye ziyaretini yakından takip edeceklerini ve ziyaretten sonra görüşmelerle ilgili Ankara ile konuşacaklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Rusya'yı, Ukrayna tahılıyla Avrupa'ya şantaj yapmaya çalışmakla suçladı. ABD'li bakan, Odessa yakınlarındaki silolarda ve kentteki limana yanaşan gemilerde yaklaşık 20 milyon ton buğday depolandığını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna’nın Odessa limanları üzerinden her ay 10 milyon ton tahıl ihraç edebileceğini kaydederek, "Şimdi orada 22 - 25 milyon ton tahıl bloke edilmiş durumda" dedi.

Apple, Türkiye'deki fiyatlarına 3 ay aradan sonra bir kez daha zam yaptı. Türkiye'deki iPhone 13 fiyatları %17,5 ile %22,2 arasında zamlandı.

İngiltere Başbakanı Johnson, lideri olduğu Muhafazakar Parti içerisindeki güven oylamasını 148'e karşı 211 oyla kazandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD Hazine Bakanı Yellen ve Enerji Bakanı Granholm'un aralarında bulunduğu 61 ABD vatandaşı hakkında yaptırım kararı aldı.

Avustralya Merkez Bankası Politika Faizini %0,35’ten %0,85’e yükseltti.

TÜSİAD Başkanı Turan: Enflasyona karşı gerekirse büyümeden taviz verilmeli .

Ne olacak?
• Yurt içinde Hazine Nakit Dengesi açıklanacakken, İngiltere’de PMI, Almanya’da Fabrika Siparişleri, ABD’de ise Ticaret Dengesi verileri ön planda olacak.
• Rusya Merkez Bankası faiz kararı Cuma günü açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi rekor kırmaya devam ediyor. Çin’de korona virüs önlemlerinin gevşetilmesi ile birlikte küresel piyasalardaki pozitiflik Borsa İstanbul’a da yansıdı. Risksiz varlıkların enflasyon karşısında yetersiz kalması ve yerli yatırımcı ilgisinin artması hisse bazlı olarak BİST100’ü destekledi. Bankacılık sektörü payları %4, sınai sektörü %1,33 değer kazandı. Dolar / TL’deki yükseliş dün de devam etti. Dolar endeksinin son 20 yılın en yüksek seviyesinden geri çekilmesine rağmen Türk Lirası diğer gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinden negatif ayrışıyor. CDS'lerin yukarı yönlü seyri ve yüksek enflasyon, TL'deki değer kaybını tetiklediğini düşünüyoruz. Dolar / TL'de 16,65 - 16,70 direnç, 16,60 - 16,54 - 16,30 destek olarak takip edilecek.
Geçtiğimiz Cuma günü yıllık bazda enflasyon %73,50 olarak açıklandı. TCMB, Mayıs ayına ilişkin aylık fiyat gelişmeleri değerlendirmesini yayımladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mayıs ayı aylık fiyat gelişmeleri değerlendirmesinde gıda ve enerji fiyatlarındaki yükselişe vurgu yaptı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, önceki işlem günü 2.976 - 3.051 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.043 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.673 artarak 575.643 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.980 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.100’ünn üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.200 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.980 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.080 ve 3.110 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.000 ve 2.980 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 07/06/2022

 

Petrol, Çin'in normalleşmesiyle yükseldi

 

En fazla açığa satış yapılan10 hisse

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)