E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay açılış bekleniyor---

Borsada yatay açılış bekleniyor

Borsada yatay açılış bekleniyor
31 Mart 2022 - 09:45 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

İstanbul’daki görüşme ve devamındaki açıklamalar risk iştahını desteklerken, Kremlin Sözcüsü Peskov dünkü açıklamasında Ukrayna ile henüz anlaşma olmadığını ve alınacak çok yol olduğunu söyledi. Jeopolitik gelişmeler gündemdeki yerini korurken, enflasyonist gelişmeler ve merkez bankalarının sıkılaşma adımları ilerleyen süreçte piyasaların takibinde yer alacak. ABD’nin stratejik petrol rezervlerinde yeni hamle planı petrol fiyatlarında düşüşü beraberinde getiriyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – Dış Ticaret Dengesi
• 15:30 ABD – Kişisel Tüketim Harcamaları 

BIST-100 Güne Başlangıç

Kremlin’den gelen açıklamada Ukrayna ile yapılan görüşmelerde anlaşma için daha alınacak çok yol olduğunun ifade edilmesi piyasalarda oluşan iyimser havanın bir miktar bozulmasına yol açarken, küresel hisse piyasalarında dalgalı seyir devam ediyor. Yukarı yönlü seyrini sürdüren BIST-100 Endeksi dün günü %1,07 oranında yükselişle 2.230,15 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,64 – 14,65 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 14,65’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurtdışındaki negatif görünüme karşın dün Borsa İstanbul pozitif ayrışan taraftaydı. Bugün pay vadelilerde mart sözleşmelerinin son işlem günü. Bu nedenle hisse bazlı hareketler ön plana çıkabilir. Bu nedenle kaldıraçlı, kredili ya da gün içi işlem limitli işlem yapanların temkinli olmasında fayda var. Endekste dün hacimde bir miktar düşüş olsa da önceki gün başlayan alımlar devam etti. Dün de ifade ettiğimiz gibi endekste 2.203 üzerinde 2.261 tarihi zirveler öncesinde izleyeceğimiz ara direnç konumunda bulunuyor. 2.261’in geçilmesi endekste yeni zirve görülme olasılığını artıracaktır. Buna karşın herhangi bir sebeple 2.203 altına sarkılacak olur ise teknik baskı yeniden şiddetlenebilir. Bu nedenle kısa vade için referans seviyemiz burası olacak.

BIST 100 al-sat-tut listesi

 

Piyasalarda müzakere iyimserliği

 

Petrol için ABD devrede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)