E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay açılış bekleniyor---

Borsada yatay açılış bekleniyor

Borsada yatay açılış bekleniyor
08 Haziran 2021 - 08:06 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi ve VIOP30 Endeks kontratı için yatay açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 5.647 artarak 5.293.627’ye yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 495 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 91 kişi artarak 48.255’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 5.167.350.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Erdoğan-Biden görüşmesinde; Doğu Akdeniz, Suriye, İran, Karabağ ile Afganistan konularının ele alınacağını açıkladı .

Dünya Sağlık Örgütü: Salgın düşüşe geçti .

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'nin kapatılması istemiyle yeniden dava açtı. İddianame, Anayasa Mahkemesine gönderildi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüştü. Görüşmede Çin'i de ele aldıklarını ve gelecek hafta yapılacak NATO Zirvesi'ndeki gündem maddelerinden birinin de bu ülke olacağını bildirdi.

Stoltenberg: Rusya-NATO Konseyi'nin toplanması için Moskova'yla temas halindeyiz .

ABD Adalet Bakanlığı, geçen ay ülkenin en büyük petrol boru hattı Colonial Pipeline'a siber saldırı düzenleyen bilgisayar korsanlarına ödenen kripto paranın çoğunun kurtarıldığını bildirdi.

Donald Trump, Bitcoin'i sahtekarlık olarak tanımlarken dünyanın para biriminin dolar olarak kalması gerektiğini söyledi.

Citigroup Inc., stratejik gözden geçirmenin bir parçası olarak Türkiye'deki aracılık birimini kapatacağını duyurdu.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Grossi, İran’ın güvenlik denetimi anlaşması kapsamında sorumluluklarını yerine getirmediğini belirterek, çok yüksek oranda uranyum geliştirmiş bu ülkeye ilişkin durumun çok ciddi olduğunu söyledi.

İspanya, pandeminin turizm üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için aşı olma veya PCR ile hızlı antijen testlerini sunma zorunluluğuyla kapılarını turistlere açtı.

FED'in ters repo programında kullanım 486,097 milyar dolarla rekor yüksek seviyeye çıktı .

El Salvador Ticaret Bakanı: Bitcoin doların yerini almayacak.

Gündemde neler var?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya’da ZEW Endeksleri, Euro Bölgesi’nde öncü GYSH, ABD’de ise Dış Ticaret Dengesi verileri açıklanacak. 

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 10 Haziran’da yapılacak. 

Biden, İngiltere Başbakanı Johnson ile 10 Haziran'da görüşecek 

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yurtdışı piyasalarda risk iştahı haftaya yatay seviyede başladı. Özellikle Fed Başkanı Yellen’ın açıklamalarının piyasalar üzerindeki etkisi yakından izlenmeye devam edecekken, Fed’den kısa süre içerisinde ‘faiz artırımı’ ön görülmediğini hatırlatalım.

Yurtiçi piyasalar ise haftaya hafif alıcılı başlangıç yaptı. Coronavirüs normalleşme adımlarının atılması sonrasında coronavirüs vaka sayısındaki gözle görülür artış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı müjde ( Karadeniz’de tespit edildiği açıklanan doğalgaz rezervi miktarının 540 milyar metreküpe yükselmesi) yurtiçi piyasaların pozitif olmasını sağladı. Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden endeks bankacılık sektörü payları önderliğinde günü %0,99 oranında yükselişle 1.447 seviyesinden tamamladı. Spor sektörü payları %2,85 oranında değer kazanırken, turizm sektörü payları %1,19 oranında değer kaybetti.

Dolar / TL ise geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘TCMB Başkanı ile konuştuğunu belirtmesi ve faizlerin yüksek olduğunu’ söylemesi ile 8,77’i test etmişti. Sonrasında 8,60 - 8,65’li seviyelerde dengelenen kur bu haftaya hafif alıcılı başlangıç yaptı. ABD Hazine Bakanı Yellen’ın ‘’ ABD Başkanı Biden'ın 4 trilyon dolarlık harcama planının, artan enflasyona katkıda bulunsa ve daha yüksek faiz oranlarına yol açsa bile ABD için iyi olacağını’’ belirtmesi doların değer kazanmasına neden oldu. Ancak kur seans içerisinde 8,59 seviyesine kadar geri çekildi.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Pazartesi günü 1.541 - 1.570 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.563 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 19.590 artarak 596.604 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.545 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.585’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.700 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.545 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.575 ve 1.575 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.556 ve 1.545 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 08/06/2021

Intema ve Batıçim sorusu

Enflasyon ile birlikte altın da yükselir mi?

Asya borsaları Japonya verileri ile karışık seyretti

Petrol, Çin verileri ile geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)