E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay açılış bekleniyor---

Borsada yatay açılış bekleniyor

Borsada yatay açılış bekleniyor
03 Aralık 2020 - 08:29 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam korona virüs vaka sayısı 31.923. Korona virüs hasta sayısı 6.690 kişi artarak 513.656’ya, hayatını kaybeden kişi sayısı 193 kişi artarak 14.129’a yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 414.141.
• Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Sözleşme yaptığımız aşının ilk kısmının Türkiye'ye 11 Aralık'tan sonra gelmesi beklenmektedir. Aşılama çalışmalarının dört aşamada yürütülmesi planlanmaktadır.
• Koca: İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü ile yaşlı, engelli, korumaevlerinde kalanlar ile kalabalık yerlerde yaşayanlar aşılanacak
• Koca: (İkinci aşama) Toplum işleyişi için gerekli sektörlerde, kritik işlerde çalışanlar, 50 yaş ve üzeri en az 1 kronik hastalığı olanlar aşılanacak .
• Koca: (Üçüncü aşama) 50 yaş altı en az 1 kronik hastalığı olanları, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve meslek çalışanlarını kapsıyor .
• ABD'de Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi ve ABD Senatosu Azınlık Lideri Schumer, korona virüsü etkileriyle mücadele için getirilmesi planlanan yeni teşvik paketinde 908 milyar dolarlık büyüklüğün görüşmelerin temelini oluşturması gerektiğini belirtti.
• İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 580 milyon dolarlık tahvil ihracında talep toplama tamamlandı. Tahvilde yatırımcıya getiri % 6,6 olarak belirlendi.
• İtalya ve Almanya yılbaşı dönemi öncesi korona virüs kısıtlamaları sıkılaştırdı.
• Fed, ABD ekonomisinde toparlanmanın bu sonbaharda yavaş veya ılımlı bir seviyeye ilerlediğini, ancak büyümenin koronavirüs vakalarında artışa bağlı olarak Kasım ile birlikte Ortabatı ve Kuzeybatı bölgelerde yavaşlamaya başladığını bildirdi .

Ne Olacak?

• İçeride Kasım ayı enflasyon verisi açıklanacak. Beklentiler enflasyonun aylık bazda %1,05 artması yönünde.
• Yeni yılda uygulanacak asgari ücretin tespiti için ilk toplantı yarın yapılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Pfizer ve BioNTech’in geliştirdikleri korona virüs aşısı için Avrupa’da izin başvurusunda bulunmasının yanında Çin’den iyi gelen PMI verilerin ekonomik aktivitede toparlanma sinyalleri veriyor. ABD’de tarafında ise 908 milyar dolar büyüklüğünde yeni bir mali teşvik paketinin gündeme gelmesi risk iştahının küresel ölçekte güçlü seyretmesini sağlıyor. Ancak korkutan rakamlar ise korona virüs vaka sayıları. Dünya genelinde korona virüs vaka sayıları 64 milyon kişinin üzerine çıktı. Küresel piyasalarda daha çok olumlu hava korunurken, BİST100 endeksi Salı günkü güçlü toparlanma ardından, ABD vadelileri ve Asya Piyasalarındaki yatay seyre paralel olarak geçtiğimiz işlem gününe %0,11 oranında yükselişle 1.326 seviyesinden başlangıç yaptı. Endeks, İngiltere’nin, Biontech ile Pfizer'ın geliştirdiği Kovid-19 aşısının yaygın kullanımına onay vermesi ve aşının gelecek hafta uygulamaya başlayacak olması haberiyle pozitif seyrini artırdı. Küresel piyasalara da gelen satış seyri ile birlikte seans sonuna oluşan kar satışları sonrasında endeks günü %0,02 oranında yükselişle 1.325 seviyesinden tamamladı. Spor sektörü payları %5,81 oranında değer kazanırken, tekstil deri sektörü payları %1,36 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 1.336 - 1.348 - 1.357 olacakken, destek seviyeleri ise 1.316 - 1.307 - 1.295 olacak.

Dolar / TL tarafında ise 7,75 - 7,90 arasında fiyatlama devam ediyor. Dolar endeksindeki zayıflık karşısında Dolar / TL kuru güçlü görünümünü koruyor. 7,60’ın altındaki seviye hedef seviye haline gelebilir. Diğer taraftan ise kurda sert hareketler olsa da bugün açıklanacak enflasyon verisinin beklenenden çok sapmaması halinde kur yatay seyirde devam edecektir. Dolar / TL’de 7,75 - 7,65 destek, 7,90 - 8,00 seviyeleri ise direnç olarak takibimizde olacak.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Çarşamba günü 1.467 - 1.492 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.475 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 5.521 adet artarak 518.683 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.477 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.550’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.650 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.455 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.488 ve 1.497 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.465 ve 1.455 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Metro ve Cosmos Yatırım sorusu

Enflasyonu beklerken dolar ve euro güne nasıl başladı

Fed Bej Kitap raporunu yayımladı

Bilim Kurulu açıkladı: Aşı kimlere ve ne zaman yapılacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)