E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed Bej Kitap raporunu yayımladı---

Fed Bej Kitap raporunu yayımladı

Fed Bej Kitap raporunu yayımladı
03 Aralık 2020 - 03:53 borsagundem.com

Fed'in yayımladığı Bej Kitap raporuna göre ABD ekonomisi kasım ayında mütevazı bir büyüme sergiledi

ABD Merkez Bankası (Fed) Bej Kitap raporunu yayımladı. Fed'den Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, ABD ekonomisinin toparlanması bu sonbaharda "mütevazı veya ılımlı" bir hız kazanırken, Orta Batı ve Kuzeydoğu bölgelerinde büyüme Kasım ayında yavaşlamaya başladı.

Raporda, "Firmaların bakış açıları olumlu kaldı, ancak iyimserlik azaldı" denildi. Raporda, "Pek çok kişi, son salgın dalgasına, zorunlu kısıtlamalara (son ve olası) ve işsizlik yardımları ile tahliye ve hacizlere ilişkin moratoryumlara ilişkin yaklaşan sona erme tarihlerine ilişkin endişeleri dile getirdi" ifadesi yer aldı. 

Fed'in bir önceki Bej Kitap raporu, sonbaharın başındaki ekonomik büyümeyi "hafif ila mütevazı" bir hızda nitelendiriyordu.

Bej Kitap, bankaların kredi portföylerinde - özellikle perakende, konaklama ve eğlence sektöründeki ticari krediler - kötüleştiğini bildirdi ve temerrütlerdeki artış beklentilerinin daha yaygın hale geldiğini ekledi.

S&P 500'den bir rekor daha

 

Powell: Toparlanma sürüyor ama iyileşmenin hızı ılımlılaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)