E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada ulaştırma sektörü öne çıktı---

Borsada ulaştırma sektörü öne çıktı

Borsada ulaştırma sektörü öne çıktı
27 Ocak 2022 - 08:32 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 77.434 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 188 kişi olduğu açıklandı.

Borsa İstanbul: BİST50 Endeksinde yer alan paylara 25 Ocak ve 26 Ocak tarihli seanslarda getirilen açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının 27 Ocak tarihli seansta da uygulanmasına karar verilmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'dan gaz akışı 10-15 gün içinde devam edecek .

Erdoğan, katıldığı canlı yayında para politikası ve piyasa faizlerine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Özel bankaların kredide yüksek faizle sömürü çarkını devam ettirdiğini belirten Erdoğan, "Bundan rahatsız olacak özel sektör bankaları ama bunu söylemeye mecburum. Ama siz böyle yaparsanız gideceği yer kamu bankasıdır. Faizden medet umulmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz." diye konuştu.

Erdoğan: (Biden) Son Roma görüşmemizden sonra yeni görüşmelerimiz olacağına inanıyorum. Özellikle F-35 konusunda ABD yetkilileri ile Milli Savunma Bakanımız görüşmeleri sürüyor.

Erdoğan: Enerji maliyetlerinde 5-10 kat artış söz konusu oldu .

Erdoğan: KDV'de basitleştirme için çalışmalar yapılacak .

Erdoğan: 2021'de vatandaşların elektrik faturalarında %50, doğal gazda %75 sübvansiyona gidilmiştir. 2022'de de benzer sübvansiyonlar devam edecek .

Fed faizi sabit bıraktı.

Fed: Fed fon faiz oranı hedefini yakın zamanda artırmak uygun olacak . Tahvil alım programı Mart ayı başlarında sona erdirilecek .

FOMC: Bilanço azaltımı, federal fon faiz oranı hedef aralığının artırılması süreci başladıktan sonra başlatılacak . Fed bilanço azaltımının prensipleri üzerinde anlaştı.

Fed Başkanı Powell: FOMC faizleri yakın zamanda artırmanın uygun olacağına karar verdi . Omicron bu çeyrekte kesinlikle ekonomik büyümeyi etkileyecek.

Powell: Bilançonun küçültülmesine ilişkin zamanlama ve hız konusunda karar almadık .

Powell: Faiz oranlarını artırıp artırmama konusunda Mart toplantısında karar verme niyetimiz var .

Powell: Enflasyon bizim uzun vadeli hedefimizin oldukça üzerinde olmaya devam ediyor . Enflasyonun yıl içinde düşmesini bekliyoruz. Bilanço azaltımı faiz artırımları başladıktan sonra olacak.

Powell: Enflasyon ile mücadele politikamızda değişiklik yapmaya konumlandık .

Powell: Mali politika bu yıl büyümeyi daha az destekleyici olacak .

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Flake: Türkiye, NATO’ya sıkı sıkıya bağlı, vazgeçilmez bir müttefiktir ve sürekli değişimlerin yaşandığı bir bölgede önemli bir ortaktır .

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: NATO, Rusya’ya yazılı tekliflerini iletmiştir. Bunu ABD ile paralel şekilde yaptık.

Rusya Devlet Başkanı Putin: Kripto para madenciliğinde avantajlarımız var .

Ne Olacak?

• Yılın ilk Enflasyon Raporu sunumu bugün yapılacak.
• Hazine bugün altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek.
• ABD’de İşsizlik Başvuruları ve Dayanıklı Mal Siparişleri açıklanacak.
• ABD’de 4Ç21 Öncü Büyüme verisi açıklanacak.
• ABD Senato Bankacılık Komitesi, Biden'ın Fed Yönetim Kurulu adayları için 3 Şubat'ta toplanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Rusya - Ukrayna gerginliğine ABD ve NATO’nun da katılması ile risk iştahı azalırken, artan jeopolitik riskler endişe yaratıyor. Ayrıca ABD Başkanı Biden’ın Rusya’ya yaptırım uygulayabileceği haberleri sonrasında ABD yönetimi, Ukrayna işgali durumunda uygulanacak yaptırımlara karşılık Rusya'nın doğal gazı kesmesi halinde Avrupa'nın ihtiyacının karşılanması için Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki doğal gaz üreticileri ile görüştüklerini belirtti.

BİST100 endeksi tarafına bakılacak olursak alımlar geçtiğimiz işlem günü devam etti. Borsa tarafından BİST50 paylarına uptick rule kuralı uygulamaya dün de sokuldu. Ulaştırma sektörü payları dünkü yükselişe öncü oldu.

OPEC+'nın önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda daha önce açıklanan plana sadık kalması ve toparlanmaya devam eden petrol talebini karşılamak amacıyla makul oranda üretim artışına karar vermesi bekleniyor. Suudi Arabistan ve Rusya’nın liderliğini yaptığı 23 ülkelik OPEC+’nın Mart ayı için 400.000 varillik yeni bir artış kararı alması ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

VİOP 30 Endeks kontratında satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Çarşamba günü 2.164 - 2.216 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.181 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 8.219 artarak 414.243 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.228 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede aşağı eğilimini arttırırken, 2.270’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.400 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.120 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.270 ve 2.300 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.150 ve 2.120 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Altın, Fed kararı sonrası sert geriledi

 

ABD'de ham petrol stokları 2,4 milyon varil arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)