E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada turizm, ulaştırma ve metal ana sektörü ön plana çıktı---

Borsada turizm, ulaştırma ve metal ana sektörü ön plana çıktı

Borsada turizm, ulaştırma ve metal ana sektörü ön plana çıktı
10 Şubat 2022 - 08:35 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 108.096 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 266 kişi olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca: Omikron’un ilk etkileyip, yayılım gösterdiği şehirlerde vaka sayıları ciddi düşüş gösteriyor.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu TOBB üyeleriyle toplantı yaptı. Yapılan toplantıda kur korumalı mevduat ürününe yönelik mesajları öne çıkarken, toplantıda bankaların kredi oranları da gündeme geldi.

Kamu bankaları sermaye artırım kararı aldı. (Detay bilgiler Sermaye Artırım Haberleri’nde)

Irak Elektrik Bakanlığı: Türkiye'den 500 megavat elektrik ithal edeceğiz .

ABD Başkanı Joe Biden, ülkedeki elektrik şirketlerinin temsilcileriyle yaptığı görüşmede, yenilenebilir enerji konusundaki çalışmaların ekonomi planının en önemli parçalarından biri olduğuna ve hane halklarının enerji faturalarının düşürülmesinde yenilenebilir enerjinin önemine vurgu yaptı.

Clevland Fed Başkanı Mester: Faiz artırımına 50 baz puan ile başlamak için zorlayıcı bir neden yok .

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Schnabel: Eğer enflasyon bekleyişleri çok yükselirse ECB'nin faiz artırması gerekli olabilir .

Beyaz Saray sözcüsü Psaki, Rusya’nın Belarus’taki askeri tatbikatlarını “gerilimi tırmandıran adımlar’’ olarak niteledi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi halinde Kuzey Akım 2 boru hattı projesinin faaliyete geçmeyeceğini söyledi .

IMF Başkanı Georgieva: Merkez bankası dijital para birimleri için evrensel bir çerçeve yok.

Fitch, El Salvador'un kredi notunu Bitcoin riski nedeniyle 'çöp' seviyesine indirdi.

New York’ta maske zorunluluğu kaldırılıyor.

Elon Musk'ın SpaceX şirketinin 40 uydusu yanarak düştü.

Ne Olacak?

• Yurt içinde İşsizlik Oranı açıklanacak.
• ABD’de TÜFE ve İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
• Fitch’in Türkiye Değerlendirmesini 11 Şubat’ta açıklaması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe jeopolitik risklerin azalması ve küresel piyasalardaki alıcılı seyirle birlikte pozitif açılış gerçekleştirdi. Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, endekste ağırlığı yüksek hisseler önderliğinde endekste alımlar hızlandı. Endeks günü pozitif tamamlarken, turizm, ulaştırma ve metal ana sektörü payları ön plana çıktı.

Bugün gün içerisinde yurt içinde İşsizlik Oranı takip edilecekken, ABD tarafında enflasyon verileri ön planda olacak. Piyasa beklentisi ABD enflasyonun %7,3 olarak gelmesi yönünde.

Beklentilerin altında gelen ADP verisi ardından 1.800'lü seviyelerin tekrar üzerine çıkan ons altın, ABD tarım dışı istihdam verisinin omicron varyantı kaynaklı istihdam verilerinin baskılanabileceği algısına rağmen beklentilerin çok üstünde geldi. Doların küresel piyasalarda değer kazanmasıyla birlikte de güvenli limanlardan geçen hafta çıkış bir miktar hızlandı. Hafta başından itibaren bakacak olursak yükselen enflasyon verileri ve Ukrayna - Rusya gerginliği ile jeopolitik risklerin artmasıyla ons altın %1’in üstünde yükseliş kaydetti.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Çarşamba günü 2.249 - 2.301 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.295 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.694 artarak 454.550 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.230 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yukarı eğilimini arttırırken, 2.360’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.270 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.330 ve 2.360 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.270 ve 2.230 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Altın 2 haftanın zirvesine yakın

 

BDDK Kur Korumalı Mevduatları düzenli açıklayacak

 

Günün önemli şirket haberleri 10/02/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)