E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satışlar gelebilir---

Borsada satışlar gelebilir

Borsada satışlar gelebilir
05 Temmuz 2013 - 09:28 borsagundem.com

ABD'den beklentilerin çok üzerinde gelecek veriler piyasalarda satışlara neden olabilir

Fed parasal gevşemeyi yavaşlatırken Avrupa MB dün devam etme kararı alınca piyasalar sevindi. Bugün ABD verisi önemli...
BIST 100 endeksi, dünü % 2.29 artışla 75.410 puandan kapatmıştı. Gün içerisinde en düşük
73.397, en yüksek 75.569 puanı gören endeks, önceki kapanışının 1.690 puan üzerine çıkmıştı. Gösterge faiz ise % 7.96'ya yükseldi.
Avrupa MB Başkanı Mario Draghi, para politikası toplantısının ardından yaptığı açıklamada, genişlemeci para politikasının devam ettirileceğini hatta yeni faiz indirimleri olabileceğini söyledi. Fed'in likiditeyi yavaşlatma kararı sonrasında bozulan piyasalar, Avrupa MB'nin likidite vermeye devam edeceği haberi ile coştu. Avrupa'da tahvil faizleri; Almanya % 2.1, Fransa % 2.9, İngiltere % 3.1'e yükseldi. ABD piyasaları ise dün kapalıydı. Bu sabah Asya piyasalarında da yükselişler devam ediyor.
Bugün saat 15:30’da ABD’de tarım-dışı istihdam artışı (beklenti165 bin) ve işsizlik oranı (beklenti % 7,5) açıklanacak. Veriler öncesinde piyasalarda dünkü olumlu havanın sürmesini bekliyoruz. Ancak beklentinin çok üstünde gelecek veri satışlara yol açabilir.
GEDİK YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)