E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, satıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, satıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, satıcılı başlangıç bekleniyor
26 Ekim 2023 - 08:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Çalışmayan emeklilere 5.000 TL ikramiye ve günlük kiralanan konutlarla ilgili teklif TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

ABD Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada Mike Johnson yeni başkan seçildi.

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'daki basın toplantısında ‘’İsrail ve Filistin ile arasında 6 Ekim'de var olan statükoya bir daha geri dönülemez’’ dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu: Kara harekatına hazırlanıyoruz. Ne zaman ve nasıl olacağına ilişkin herhangi bir detay vermeyeceğim.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hamas'ın terör örgütü olduğu konusunda ABD'nin tutumunun net olduğunu bildirdi.

İngiltere Başbakanlık Sözcüsü, halihazırda Gazze'de ateşkesi desteklemediklerini belirterek, "Ateşkes şu anda sadece Hamas'a hizmet eder." dedi.

Suriye'nin Haseke ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı askeri üsse karadan karaya atış yapılan silahlarla 4 ayrı saldırı düzenlendi.

İran, Aksa Tufanı'ndan önce ‘500 Filistinli İran'da eğitim aldı’ iddiasını yalanladı

Biden, açıkladığı acil durum talebinin bir parçası olarak
milletvekillerinden afet yardımı ve diğer yerel programlar için 56 milyar doların biraz
altında bir meblağı onaylamalarını istiyor.

Fed, banka kartı işlemlerinden alınan ücretlerin azaltılmasını teklif etti.

Arjantin'de, 22 Ekim'de düzenlenen genel seçimlerde üçüncü olan sağcı aday Bullrich, 19 Kasım'da yapılacak ikinci tur seçimlerinde aşırı sağcı aday Javier Milei'yi destekleme kararı aldı.

Pakistan Cumhurbaşkanı, Ocak 2024'te genel seçimlerin yapılacağına inanmadığını söyledi.

Ne olacak?

• TCMB Faiz Kararı açıklanacak.
• ECB Faiz Kararı açıklanacak.
• ABD’de öncü büyüme verisi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "İsrail devletiyle bir sorunumuz yok, ama İsrail’in uyguladığı mezalimi, devlet değil örgüt gibi hareket etme tarzını asla tasvip etmedik, etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca “İsrail’e gitme projemiz vardı, iptal ettik, gitmeyeceğiz” dedi.

TCMB Faiz Kararı bugün açıklanacak. Beklentimiz politika faizinin 250 baz puan artışla %32,50'ye çıkacağı yönünde. Piyasa beklentisi ise 500 baz puan. 500 baz puanlık bir artırımı enflasyon gelişmelerinden kaynaklı olarak da sürpriz olmayacaktır. TCMB tarafından atılan adımlarla KKM'den çıkışların hızlandığı bir dönemde TL mevduatlara da geçişler artıyor. Özellikle KKM faizinin politika faizinin altında verilebilme imkanının gelmesi jeopolitik gerginliklerin de eşliğinde risksiz getiri olarak %40'lara kadar dayanan (tasarruf sahibi bazında) mevduatları cazip kılıyor. Hem bankaları rahatlatmak hem de enflasyonun kontrol altına alınabilmesi açısından ortodoks hamlenin devam etmesini bekliyoruz. 2024 yılındaki OVP enflasyon beklentisinin %33 olması ile birlikte ekonomi yönetiminin 2024 için dezenflasyon sürecini de konuşması ile faiz artışlarında bir yavaşlama beklentisi söz konusu olabilir.

Petrol fiyatlarının jeopolitik gerginlikler ile yükselmesi sonrasında faiz artırımları ile kontrol altına alınması beklenen enflasyonda tekrar yukarı yönlü hareket olma ihtimali yeniden fiyatlamalar arasına dahil oldu gözüküyor. Her ne kadar enflasyon endişesi olsa da Avrupa'da PMI verilerinin eşik değerin altında kalarak durağanlık sinyallerine devam etmesi ile birlikte ECB'den faiz artırımı beklemiyoruz.

Asya borsalarında satış dalgası gerçekleşti

 

SPK'dan 2 hissede toplamda 12 kişiye işlem yasağı

 

Ford Otosan 13 milyar 14 milyon TL kâr açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oktay26 Ekim 2023 13:12

    Borsada düşüş olurmu olursa on baz puanla yeni yıla girermi ki

  • kaportacı salim usta sanayiden26 Ekim 2023 09:47

    yasasınnnnn endeks 6900 deemiştik o bilem zor .5000 lere gelsin öpsünler .hauhahu iiki, altına gömdük .pudracı kesim yeniversiyon lar ii para kaybetti borsada hahuhauahuahuah olan arada k.y lara oldu yazık oldu .borsa bitti artık .milli piyango gibi .borsada bitti .çnereye el attılarsa bitiş .sırada ne var .önemli olan o .sahi sırada çöküğlcek ne var yeni kanun çıkartıyolar kentsel diye karar verip rezerv alan yapabileceklermil hahuahuahuhauhau sırada ne var bekle gör .hahuahuah hödüpa rekimine devam .