E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı açılış bekleniyor---

Borsada satıcılı açılış bekleniyor

Borsada satıcılı açılış bekleniyor
21 Haziran 2021 - 09:05 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekleniyor.

Fed’in şahinleşen tutumu ve enflasyon tahminlerindeki yükseliş geçen hafta küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. St. Louis Fed Başkanı James Bullard cuma günü yaptığı açıklamada Powell'ın varlık alımı azaltma tartışmalarını resmi olarak başlattığını söyledi. Fed’in tutumu ve bu taraftaki açıklamalar önemini korumaya devam ediyor. Küresel gelişmelerin yanında yurt içinde bugün gerçekleşecek kabine toplantısı takip edilecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

17:00 ECB Başkanı Lagarde Konuşması Önem: Yüksek 

22:00 Fed Williams Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed’in enflasyon tahminlerini yükseltmesi ve faiz artırım öngörüsünü öne çekmesi küresel hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. Geçen hafta satıcılı bir fiyatlamanın etkili olduğu BIST- 100 Endeksi cuma gününü %1,63 oranında kayıpla 1.391,06 puandan tamamladı. Fed cephesindeki açıklamalar önümüzdeki süreçte önemini korumaya devam edecektir. ABD borsaları cuma gününü %1’leri bulan düşüşle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Japonya öncülüğünde satıcılı bir fiyatlama hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,71 – 8,72 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 8,77’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Önceki haftanın 5 iş gününde sınırlı da olsa yükselişle kapanan BIST 100 Endeksi, geçtiğimiz haftanın tamamını düşüşle geçirerek, haftanın en düşük seviyelerinden kapandı. Uzun süredir TCMB Başkan değişiminin ardından yaşanan düşüşün %61,8’inin bulunduğu 1.462’nin oluşturduğu güçlü direnç ile aşağıda 1.390 civarında görülen dip seviye arasında oluşan kanalı takip etmiştik. Haftaya satışlarla bu kanalın altında başlamasını beklediğimiz endekste, bu hafta 1.390 seviyesinin altında olacak kapanışlar aşağı yönlü hareketlerin hız kazanmasına neden olabilir. Bu durumda ilk olarak 1.300-1.330 aralığı gündeme gelecektir. Yukarı yönlü hareketlerde 1.423 ilk önemli direnç olup, burası geçilemediği sürece hafta içindeki yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 21/06/2021

Yabancılar en çok hangi hisselerde işlem yapıyor?

Egeplast ve İhlas Gazetecilik sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halkb21 Haziran 2021 10:52

    Hangi robot borsaya yön veriyor bilmem ama tek gerçek halkbankasının halka arz edildigi günden beri en düşük seviyede oldugu ve 8 yıldır kendine gelemediği. Sorumluluk bilinciyle kendi şirketine sahip çıkmalı birey. Milletin özverisini yönetimde hissetmiyorum maalesef. Ne zaman borsada işlem gördüklerini ve yatırımcılara borçlu olduklarını hatırlayacaklar bakalım.

  • Bika21 Haziran 2021 09:34

    BOFA robotunun yaptığı işlemler endekse yön veriyor.