E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada sakin seyir bekleniyor---

Borsada sakin seyir bekleniyor

Borsada sakin seyir bekleniyor
09 Aralık 2013 - 09:03 borsagundem.com

Küresel olarak oldukça yoğun geçen bir haftanın ardından, bu hafta gündem bir nebze daha rahat olacak

"ANOMALİ Mİ NORMALE DÖNÜŞ MÜ? 
Küresel piyasalarda ABD tarım dışı istihdam verisinin yankıları devam ederken veri her zaman olduğu gibi çeşitli tartışmaları da gündeme getirmiş görünüyor ancak bu kez tartışmaların odak noktasında yalnızca FED’in aylık tahvil alımlarında azaltıma ne zaman gideceği değil aynı zamanda piyasaların verdiği tepkinin ne anlama geldiği de var… Bu nedenlere gelmeden önce Cuma günkü rallinin ardından piyasalarda iyimser havanın korunmaya devam ettiğini future’lar ve Japon borsasının yükselişi 2.gününe taşımasından da gözlemleyebiliyoruz.
Aylardır piyasaların korkulu rüyası haline gelmiş olan FED politikasının sona erdirilmeye başlanmasında ihtimalleri yükseltecek güçte bir tarım dışı istihdam verisi ile karşılaşılınca piyasa bu kez ilk defa aylardır gösterdiği tepkinin trendinin dışına çıktı ve iyi veriyi kötü, kötü veriyi iyi fiyatlamak yerine bu kez iyi veriyi iyi fiyatlamayı seçti.. Bunun bir piyasa anomalisi mi yoksa yatırımcıların ekonomik toparlanmayla beraber FED’in taperinge başlaması gerçeğine alışmaya başlamaları anlamına mı geldiği yönünde çeşitli bakış açılarından açıklamalar getirilebilir ancak sonuç olarak Cuma günü olan farklı bir reaksiyondu ve özellikle gelişmiş ülkeler açısından daha anlaşılabilirdi zira uzun zamandır üzerinde durduğumuz üzere FED’in tapering ile bol para döneminin kapıları yavaştan kapanmaya başladığında kısılacak risk iştahı sermaye akımlarını daha güvenilir görülen gelişmiş ülkelere yönlendirebilecek.
Ancak gelişmiş ülke piyasalarının verdiği reaksiyon ile gelen ralli gelişmekte olan ülkelerin de iştahını kabartınca zaten rekor seviyelerde tutunma eğilimi ile hazırlanılan yıl sonu rallisi beklentilerine destek verdi, bir yandan da son günlerde zaten verinin iyi geleceği beklentisi ile rekor seviyelerden gevşemeler başlamıştı.. ABD tahvil faizlerinin de yükseldiği seviyelerde tutunmaması ve gevşemesi ile yurtiçinde de BIST100 endeksi bankalara gelen alımlar öncülüğünde %1,93 primle 73.378 puandan kapandı, DolarTL’de de 2,01’li seviyelere dek bir gevşeme yaşadık. Endeksin 72.000 desteğinin altına sarktığı bir haftanın ardından anomali veya normale dönüş, adı ne olursa olsun, yükseliş algıyı bir ölçüde iyileştirmiş görünüyor.. Mevcut durumda endeksin 73,000 ve 72.000 seviyelerinde destekleri bulunmaya devam ediyor ve 73,500 ile 74.500 de hala en güçlü dirençleri.. 72.000 altı baskıyı, 74.500 üstü ise pozitif ivmelenmeyi artırma potansiyeli taşıyor.
Haftanın gündeminde Salı günü bizim 3.çeyrek GSYH yani büyüme verimiz var, Çarşamba günü ise hem TCMB Başkanı Başçı’nın para politikası konulu bir konuşması hem de Ekim ayı cari işlemler dengesi rakamı izleniyor olacak. Küresel olarak ise oldukça yoğun geçen bir haftanın ardından gündem bir nebze daha rahat olacak, bugün ise major bir veri olmaması piyasaların göreceli olarak daha sakin bir seyir izlemesi ihtimalini artırmakta, biz ise sanayi üretim verisine bakacağız.."
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)