E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
26 Aralık 2022 - 08:01 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz gazı ile ilgili yeni müjdemizi Pazartesi günü paylaşacağız.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: EYT ile ilgili sorunu da 1 - 2 hafta içerisinde çözeceğiz.

EPDK doğalgaz hizmet bedellerine %84 zam yaptı. Karara göre, doğalgaz dağıtım sektörü bağlantı ve hizmet bedelleri üst sınırları %83,33 ile %84,74 arasında değişen oranlarda artırıldı.

Nükleer, radyoaktif atık ve radyasyon tesislerinde, mevzuata aykırı fiillere ilişkin 2023'te uygulanacak idari para cezaları %122,93 oranında artırıldı.

MEB tarafından yapılan düzenlemeyle, okullarda bulunan kantin ve benzeri yerlerin kira bedellerinde 11 Eylül 2023'e kadar yapılacak kira artışı, bir önceki yılın kira bedelinin %25'i oranında uygulanacak.

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinin Ukrayna Savaşı'ndaki bütün taraflarla müzakere etmeye hazır olduğunu, ancak Kiev yönetimi ve Batılı destekçilerinin görüşmeleri reddettiğini belirtti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Moskova'nın Yamal - Avrupa Boru Hattı üzerinden Avrupa'ya gaz arzını yeniden başlatmaya hazır olduğunu bildirdi.

BOJ Başkanı Kuroda: BOJ'un getiri bandı genişledi ama gevşek para politikası ile devam edeceğiz.

Çin, Kovid - 19 vaka sayılarını günlük olarak açıklamayı bıraktı.

Ne olacak?

• Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bu yılın son toplantısını yapacak.
• Yurt içinde Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacak.
• Davos Zirvesi, 2023’te 16 - 20 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

ABD'de üçüncü çeyreğe ilişkin revize büyüme verileri açıklandı. Büyüme %2,9'dan %3,2'ye revize edildi. ABD'de büyüme verisi güçlü geldi ama ABD piyasalarında riskli varlıklardan çıkışlar hızlandı. Çünkü son zamanlarda ABD'de makroekonomik verilerin iyi gelmesi enflasyonist endişeleri tetikliyor. Faiz artırımlarına rağmen büyüyen ABD kanadında, bu kapsamda Fed'in tekrar agresif faiz artışlarına geçebileceği ve resesyon ihtimalleri fiyatlanıyor. İstihdamdaki güçlü seyrin devamı da iç talep kaynaklı olarak ABD tarafındaki enflasyonu sınırlayabilecek olup, Fed tekrar faiz silahını kullanabilir.
Yıl başı tatili nedeniyle bu hafta ABD ve Avrupa piyasalarında bazı günler tatil olacak. Tatil nedeniyle piyasalarda volatililetinin yüksek olmamasını beklemekteyiz. Bu yıl jeopolitik gerginlikler ve politikalar nedeniyle tabiri caizse noel rallisi yaşayamayan küresel piyasalarda an itibariyle resesyon fiyatlamalarını görüyoruz. Avrupa tarafı enerji krizi ile mücadele ederken ABD kanadında ise 'kararsızlık' endişeleri hakim.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.801 - 5.942 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.916 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.536 azalarak 269.322 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.880 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.930’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.320 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.830 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.960 ve 6.000 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.820 ve 5.790 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Avrupa ve ABD borsaları Noel'de işlem yapmayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uğur26 Aralık 2022 08:37

    Müjde olan günler borsa düşüyor. Sabah yüksek açılsada müjde açıklamasından önce satın.