E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
29 Eylül 2022 - 08:08 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Kabinede değişiklik) Şurada 8 ay kaldı, 8 ay içinde bu tür bir şeyi yapmak bir defa yani işletmecilik açısından da yöneticilik açısından da sağlıklı bir şey olmasa gerek.

Erdoğan: Temennim odur ki bundan sonraki toplantısında (Merkez Bankası) bunu biraz daha indirmek suretiyle biz yıl sonuna kadar faizimizi tek haneli rakama indirmeliyiz.

Erdoğan: ABD’den beklentimiz, Yunanistan'ı yanlış hesaplara sokmaması ve uluslararası kamuoyunun manipüle edilmesine müsaade etmemesidir.

Chicago Fed Başkanı Evans, çok yüksek, ısrarcı enflasyonun üstesinden gelmek için Fed'in kısa vadeli borçlanma maliyetini ihtiyaç duyulan seviyeye gelecek yılın ilk çeyreğine kadar taşıması gerektiğini söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Bostic, faizin yıl sonuna kadar %4,25-4,5 seviyesine yükseltmesini desteklediğini belirterek, “Jeopolitik belirsizlikleri dikkate almalıyız.” açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Biden, Florida'ya yaklaşan ve büyük yıkıma yol açmasından endişe edilen Ian Kasırgasının benzin fiyatlarını arttırmak için bahane olarak kullanılmaması konusunda petrol şirketlerine uyarıda bulundu.

Dünya Bankası Başkanı Malpass, eurodaki zayıflama ve yüksek enflasyonun Avrupa'da resesyon olasılığını artırdığını ifade etti.

İsveç İstihbarat Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, Baltık Denizi'nde Rusya’ya ait Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hattındaki gaz sızıntıları nedeniyle soruşturma başlatıldığı belirtildi.

AB, Rusya'nın Ukrayna'da düzenlediği referandumları tanımadığını açıkladı.

AB: Gaz fiyat sınırı riskler getirebilir.

Ne olacak?

• Yurt içinde Ekonomik Güven Endeksi açıklanacak.
• Geçen hafta açıklanan faiz kararına ilişkin PPK Toplantı özeti bugün yayımlanacak.
• Almanya’da öncü TÜFE verileri, ABD’de ise ikinci çeyrek büyüme verisi ön planda olacak.
• Yurt dışındaki ekonomistlerin Perşembe günü İstanbul’da olması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksindeki geri çekilme dün de genele yayılan satışlar ile devam etti. Global piyasalardaki risk iştahının yurt içine de yansıması endeksi baskıladı.
BİST100 endeksinin VİOP akşam seansının geçtiğimiz işlem gününde normal seans kapanışının üstünde kapaması ve Asya piyasalarındaki pozitiflikle endeksin güne alıcılı başlangıç yapmasını beklemekteyiz.
İngiltere’de yeni gelen hükümet yeni paketler açıklarken, İngiltere Maliye Bakanı, son ekonomik pakette İngiltere’de toplam 5 milyar sterlini bulacak vergi indirimlerinin uygulanmasına hazırlanıldığını duyurması sterline değer kaybettirmişti. Bu durumun İngiltere'nin dış boç yükümlülüğünü artıracağı, yüksek enflasyonu devam ettireceği ve talep yönlü sıkıntıların oluşacağı algısı ile sterlin, dolar karşısında sert değer kaybederken, dün İngiltere tarafından açıklanan tahvil piyasalarına müdahale durumu ile sterlin kayıplarının bir kısmını telafi etti. Bu durumla birlikte ABD piyasaları yönünün yukarı çevirirken ve bir çok varlık sınıfında yaşanan geniş çağlı satışlar ile ABD piyasaları da geçtiğimiz günü pozitif tamamladı.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.592 - 3.710 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.614 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.513 artarak 321.883 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.477 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 3.680’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.950 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.560 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.640 ve 3.680 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.540 ve 3.500 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 29/09/2022

 

En fazla para girişi olan hisseler 28/09/2022

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 28/09/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali29 Eylül 2022 09:50

    Yüzde 200 enflasyon varken hala faiz inecek diyerek doları tekrar yükselmeye zorluyor. İnecekse inecek. Hergün dile getirmek doları yükseltmeye çalışmaktır.

  • Cem29 Eylül 2022 09:47

    Ülke 20 yılda o kadar kötü ilerledi ki sürünerek yaşayabilene haline şükret diyorsun. Borsada da batmadıysanız şükredin.

  • Mucise Reis : )29 Eylül 2022 09:17

    abd ..sp ve down.. buralar öncü olacak gibi. İngilizlerin ekonmi politikaları ABd ye pozitif yaradı... abd yeşili asyaya pozitif yansıdı. şimdi sıra bizde. biz kime bakacaz ? :D bize geldi sular biraz bulandı. ABD açılışa kadar oyalanacaz. Biraz pozitflik gevşemiş gibi duruyor... ABD borsalarıan entegre olucaz sanki. İç gündem ve programlarımıza pek bakmadık ayrışamadık gibi...

  • He29 Eylül 2022 08:17

    Küresel yokmu bugün küresel?