E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
22 Temmuz 2022 - 08:42 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.


JP Morgan, TCMB'nin karar metninde kullandığı dilde anlamlı bir değişiklik yapma gereği duymadığını ve para politikası kararlarının giderek daha az piyasayla alakalı hale getirdiğini belirtti.

ABD, Türkiye'nin ev sahipliğinde imzalanacak olan Ukrayna'nın Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nı memnuniyetle karşıladıklarını, BM ve Türkiye'nin çabalarını takdir ettiklerini açıkladı.

İtalya'da Cumhurbaşkanı Mattarella, Başbakan Draghi'nin istifasıyla parlamentoyu feshederek 70 gün içinde erken genel seçimlerin yapılacağını bildirdi.

ABD Başkanı Biden’ın coronavirüse yakalandığı açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile dünya petrol piyasasındaki durumu görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Guidetti'ye Turkuaz kart verdi.

Japonya Maliye Bakanı, faiz artırımlarının ekonomik toparlanmaya zarar verebileceğini söyledi.

Japonya'da çekirdek enflasyon Haziran'da da yüzde 2 hedefinin üzerinde gerçekleşti . Manşet enflasyon verisinde ise sınırlı da olsa gerileme izlendi.

Ne olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, yurt dışında öncü PMI verileri açıklanacak.
• Ukrayna ve Rusya taraflarının katılımıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'in hazır bulunacağı tahıl sevkiyatı anlaşması imza töreninin Dolmabahçe Ofisi'nde yapılacağı açıkladı.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Piyaslara Merkez Bankalarının damga vurduğu günü geride bıraktık. TCMB politika faizinde 7. kez üst üste değişikliğe gitmezken, ECB 11 yıl aranın ardından faiz artırdı. Euro tarafı ECB'nin beklentilerin üstündeki faiz artırımından kısmi de olsa rahatlattı. Karar ardından mikrofonların başına geçen Lagarde yeni tahvil alım programının başlanacağını duyurdu. Açıklamalardan çıkan başka bir sonuç ise ECB'nin Eylül ayında da faiz artırımına devam edeceği yönünde.
BİST100 endeksi geçtiğimiz gün yükselişine ara verirken, dün ABD piyasalarının satıcılı açılması BİST100'ü de baskıladı. Endekste 2.475'ün üstünde kalındıkça pozitif görüşümüzü korurken, bilanço döneminin başlayacak olmasınin endeksin yukarı trendinin seyri açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 2.745 - 2.797 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.765 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.804 artarak 392.437 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.741 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.820’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.680 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.790 ve 2.820 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.720 ve 2.680 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsa dört ortalamanın üzerine tutunur mu?

 

Günün önemli şirket haberleri 22/07/2022

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (22/07/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)