E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada, pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada, pozitif başlangıç bekleniyor
11 Temmuz 2023 - 08:14 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye, İsveç'in NATO'ya Katılım Protokollerini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edecek ve onaylanması sağlamak için Meclis'le yakın işbirliği içinde olacak.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in katılım protokolünü TBMM'ye en kısa sürede iletme ve TBMM ile onay için yakından çalışma konusunda mutabık kaldığını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum.

ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç ile ilgili adımını memnuniyetle karşıladı.

ABD, Türkiye'ye F-16 satışını açıktan desteklediğini bildirdi.

AB Konseyi Başkanı Michel: AB-Türkiye işbirliğini tekrar ön plana almak ve ilişkilerimizi yeniden canlandırmak için önümüzdeki fırsatları konuştuk.

BM, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresinin uzatılması için temasların sürdüğünü duyurdu.

Fed/Mester: Enflasyonu hedefe geri getirmek için daha fazla faiz artışı yapılması gerekiyor.

Fed/Daly: Bu yıl muhtemelen iki faiz artırımına daha ihtiyaç var.

ECB/Nagel: Büyüme yavaşlasa da sert inişten kaçınıldı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD ve Çin'in ekonomik bağlarını "samimiyet" ve "saygı" ile istikrara kavuşturmak istediğine inandığını söyledi.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey, enflasyon konusunda sonuna kadar gitme sözü verdi.

Ne olacak?

Yurt içinde cari işlemler dengesi açıklanacak.
İngiltere'de İşsizlik Oranı ve Ortalama Gelir Endeksi, Almanya'da TÜFE ve ZEW Endeksleri, ABD’de ise RedBook ve API Ham Petrol Stokları verileri açıklanacak.
ABD Başkanı Biden'ın 9 – 13 Temmuz'da İngiltere, Litvanya ve Finlandiya'ya seyahat etmesi planlanıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 – 19 Temmuz’da Suudi Arabistan, Katar ve BAE’yi ziyaret edecek.
NATO Liderler Zirvesi 11 – 12 Temmuz’da gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BIST100 endeksi haftanın ilk işlem gününü %1,35 yükselişle 6270 seviyesinden tamamladı. Yurt içinde pozitif görünümün korunmasıyla endekste TL bazlı rekorlar görülmeye devam etti. Endekse puansal bazda en çok pozitif katkı yapan paylar ise ASELS, BIMAS, KOZAL, DOAS ve SASA oldu. Bugün gerçekleşecek NATO Liderler Zirvesi’nden alınacak mesajlar endekse katalist olabilir.

Dün yurt içinde işgücü istatistikleri açıklandı. Buna göre işsizlik oranı, Mayıs ayında Nisan ayına göre 0,5 puan azalarak %9,5 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı Mayıs ayında bir önceki aya göre 193.000 kişi azalarak 3,33 milyon kişi oldu.

Küresel piyasalarda ise temkinli görünüm korunuyor. Yarın açıklanacak ABD enflasyon verisi Fed’in faiz artırım sürecinde ve küresel risk iştahının seyrinde belirleyici olabilir. 26 Temmuz’da Fed’in 25 baz puanlık faiz artırımına gitme ihtimali %90’ın üstünde fiyatlanıyor.

Günün önemli şirket haberleri 11/07/2023

 

Asya borsaları Wall Street'in ardından yükselişte

 

Borsa İstanbul'da 4 şirket geri alım yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF KALEKAPISI11 Temmuz 2023 09:51

    Bunlar borsanın artık son yükselişleri olacaktır.7-10 kalmaz borsada sert düzeltme bekliyorum.dikkatli olun derim.Borsayı 7500 getirip hisseleri boşaltacaklar.

  • Mucise Reis ;)11 Temmuz 2023 09:26

    ÇOK ÖNEMLİ: Etrafında ve gençler arasında büyük bir problem var. Bu sanal kumar... cep telefonlarda hemde resmi millipiyango stelerinde dahi bu mumkun...kimi zeplin çuçuruyor, kimi manav meyvalarında, kimi tonbala, kimi farklı kumar oyunları oynuyor. bir çok genç, kişi bu yasal /yasal olmayan sitelerde sıkıntılara girmeye başladı. Acilen bir limit sınırlaması gelmedi. kredi çeken bir kaç maaş bulaşan var, hazır bırıkım parasını koyup zarar eden var. bir kaç maaş içeri giren var. renkli şekilli, cezbeden bu basit oyunlar büyük sorun. kredi çerken bile limit var, neden bu oyunlarda limit yok ??? acilen yasal düzenleme. yabancı siteler üzerinde bu oyunları oynayanda çok... gençlik  1- keyif veren maddeler 2- kumar vb borçlandırıla 3- işsizlik ve sıfır sosyal aktifite ile kafa dağıtamama sorunlarında.. acilen düzenlemeler. iyileştirmeler, yoksa gelecek emanet edilsede sorunlu gençlik başarı elde edemeyecek...

  • Kamil 11 Temmuz 2023 08:28

    Borsa enflasyon ve dolar rallisi sebebiyle yükselecek. Ekonomi batık olduğundan yükselecek. Para para etmediğinden yükselecek.