E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif açılış bekleniyor---

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor
29 Nisan 2022 - 08:38 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 2.256 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 15 kişi olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suudi Arabistan'la sağlık, enerji, gıda güvenliği, tarım teknolojileri, savunma sanayi, finans gibi alanlarda iş birliğimizi artırmanın müşterek menfaatimize olduğuna inanıyoruz.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Mariupol'deki Azovstal Metalürji Fabrikasındaki sivil ve askerlerin tahliyesi için acil müzakerelere ve varılan anlaşmaların derhal uygulanmasına hazır olduklarını bildirdi.

ABD Başkanı Biden, Kongre’den Ukrayna için 33 milyar dolarlık ek finansman talep etti .

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç: Yunanistan Hava Kuvvetlerinin 26 - 28 Nisan'da Türkiye kıyılarına yaptığı provokatif uçuşlara ve ihlallere karşılık verildi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye ve Hindistan gibi ülkelere ABD'nin yabancı askeri satış süreçlerinin daha hızlı ve verimli şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Blinken, Rus oligarkların varlıklarının yanı sıra Rusya Merkez Bankası'nın dondurulan fonlarına da el konulabileceğini ve bunların Ukrayna için kullanılabileceğini söyledi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, küresel salgın ve Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının gelecekteki büyük ekonomik şokların olasılığına dikkati çektiğini ve gerilemelerin ekonomiyi zorlamaya devam etmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

Çin Komünist Parti Politbürosu ekonomide istikrarın sağlanmasına yönelik makro politika ayarlamalarının hızlandırılacağını açıkladı.

Apple ve Amazon bilançoları beklentileri karşılamadı.

Ne Olacak?

• Yurt içinde İmalat PMI verisi ve Ticaret Dengesi açıklanacak.
• Almanya’da öncü GSYH, Euro Bölgesi’nde öncü TÜFE ve Öncü GSYH verileri açıklanacak.
Borsa İstanbul Pay Piyasası Seans Salonu, 1 Haziran'dan itibaren yeniden açılacak.
• Fransa, 2 Mayıs'ta Rusya'nın gaz arzı konusunda AB enerji toplantısına ev sahipliği yapacak.
• Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Küresel piyasalardaki stagflasyon endişeleri, Çin’de coronavirüs vaka sayılarındaki artış, Rusya - Ukrayna gerginliğinin tırmanarak devam etmesi, Rusya’nın Polonya ve Bulgaristan’a ruble cinsi ödeme yapmadıklarından dolayı gaz tedarikini kesmesi ve Fed’in sıkılaştırma adımlarını daha da artıracağı algısı ile küresel piyasalarda risk iştahı zayıf olarak kalmaya devam ediyor. BİST100 endeksinde de Bayram Tatili öncesinde yön arayışı sürüyor. Bu hafta içerisinde küreselden zaman zaman pozitif ayrışan BİST100 endeksi, geçtiğimiz işlem gününe alıcılı başlasa da hisse bazlı kar realizasyonları ile satıcılı tamamladı.
II. Enflasyon Raporu, TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun sunumuyla gerçekleşti. TCMB, 2022 yılı yıl sonu enflasyon beklenişini %23,20’den %42,80’e gıda enflasyonunu ise %24,20’den %49,00’a yükseltti. Sunumda konuşan Kavcıoğlu liralaşma stratejisinin Merkez Bankası’nın politika gözden geçirme sürecinin asli unsuru olduğunu kaydetti. Çok yakın bir dönemde fonlama yapısında Türk lirası cinsinden kıymetlerin teminat olarak kullanımını ve talebini artırıcı ek adımları devreye alacaklarını belirtti.
ABD’de öncü büyüme verileri daralmaya işaret etti. ABD ekonomisi devam eden tedarik zinciri sıkıntıları, yüksek enflasyon ve Rusya-Ukrayna savaşı nedenleriyle %1,4 daraldı. Ayrıca ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları yayımlandı. ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilere paralel olarak 180.000’e indi.
Bugün yurt içi piyasalarda İmalat PMI verileri açıklanacak. Son açıklanan İmalat PMI verileri eşik değer olan 50,00’nin altında açıklanmıştı.

Yatırımcılar yeniden altına yöneldi

 

Petrol fiyatları beşinci ayda da artışa ilerliyor

 

Asya borsaları yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)