E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükseldi---

Asya borsaları yükseldi

Asya borsaları yükseldi
29 Nisan 2022 - 08:12 borsagundem.com

ABD vadeli endeksleri Apple ve Amazon’un bilançolarını açıklamasının ardından düşerken Asya borsaları yükseldi

S&P 500 vadeli endeks kontratları ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 kontratları geriledi. Asya Borsaları ise bugün Hong Kong’ta işlem gören Çinli teknoloji hisselerinde hızlı artışla beraber yükseldi.

Teknoloji devi Apple tedarik sıkıntıları nedeniyle 2. çeyrekte satışlarda azalma beklediğini duyururken Amazon da satışlarda yavaşlama beklediklerini açıkladı. E-ticaret devi Amazon hisseleri yüzde 9, Apple hisseleri yüzde 2 oranında düştü.

Para birimlerindeki volatilite ise azaldı. Yen düşüşünü tersine çevirdi ancak 20 yılın en düşük seviyesine yakın seyretti. Dolar Fed’den agresif faiz artışı beklentisiyle 2021’den beri en iyi haftalık performansa ilerledi.

Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0.7, Hong Kong’ta Hang Seng endeksi yüzde 1.7 yükseldi. Çin’de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.k4 arttı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 geriledi. Euro yüzde 0.2 artarak 1.0516’dan işlem gördü, 10 yıllık ABD tahvil faizi dün 1 baz puan düşüşle yüzde 2.82 oldu. ABD tipi ham petrolün varil fiyatı 105 dolara gerilerken altının ons fiyatı yüzde 0.5 artarak 1,903.21 dolarda seyrediyor.

Çin'in finans merkezi olan Şanghay'da KOVID-19 vaka sayılarının azalması ile birlikte tedbirler de gevşetilmeye başlandı.

Şanghay yönetimi, şehrin nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturan 12,.38 milyon kişinin sokağa çıkmalarına izin verdi.

Yapılan açıklamaya göre, yüksek risk altında bulunan ve kontrol altında tutulan bölgelerde yaşayan nüfus sayısının 6,6 milyondan 5,27 milyona gerilediği belirtilirken, orta risk altındaki bölgelerde yaşayn 5,93 milyon kişi için de sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Şanghay'da dün 52 kişi daha COVID-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Dün bu sayı 47 olmuştu. Hükümet yetkililerinin verdiği bilgiye göre yaşamını yitirenlerin yaş ortalaması 84.

Fiyat ve işlem adedi artan 10 hisse- (28.04.2022 gün sonu verileriyle)

 

ABD'li teknoloji şirketleri bilançolarını açıkladı

 

Elon Musk yeniden Tesla hissesi satmaya başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)