E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada önemli destek ve direnç seviyeleri---

Borsada önemli destek ve direnç seviyeleri

Borsada önemli destek ve direnç seviyeleri
11 Ocak 2024 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor

Küresel piyasalar için bugün ABD enflasyon günü olacak. Hafta başından bu yana bugünkü enflasyon verisi bekleniyor. Piyasaların genelinde de, temkinli seyirler hakimdi. Bugün aralık ayı ABD enflasyonu sonrasında varlık fiyatlamaları üzerinde hareketlilik görülebilir. Fed ile ilgili faiz indirim beklentileri korunuyor. Bugünkü veri sonrası bu beklentilerinde şekillenmesini bekleyebiliriz. Fed üyelerinin de, enflasyon verisi sonrası olası açıklamaları önemli olabilir. Avrupa tarafında bugün veri takvimi sakin. Yurt içi piyasalar için bugün ABD'deki görüşmeler takip edilecek. TCMB'nin, "Yatırımcı Günleri"nin ilkini bugün New York'ta düzenlemesi bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, bu toplantılara çevrimiçi katılım sağlayacağı belirtildi. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, ABD'de bulunacak. 200'ü aşkın üst düzey temsilcilerle bir araya gelmeleri bekleniyor. Sunumların konu başlıkları ise enflasyon, para politikası, finansal piyasalar ve bankacılık sektörü şeklinde sıralabilir. Veri takviminde, bugün için Türkiye'de açıklanacak önemli bir veri akışı bulunmamaktadır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 16:30 ABD TÜFE Önem:Yüksek
• 16:30 ABD Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları Önem:Yüksek

BIST-100 strateji

BIST100 endeksi dün yatay bir açılış gerçekleştirdi. Gün içerisinde 7.709-7.897 puan aralığında seyrederken, günü 7.874 puandan kapattığı görüldü. Endeksin 7.800 puan seviyesinin üzerinde kapanışını olumlu olarak değerlendiriyoruz. Bankacılık endeksi yüzde 2,47 ve holding endeksi yüzde 2,49 değer kazanırken, endeksi destekleyen sektörler olarak takip edildi. Endeks için 100 günlük HO 7.893 seviyesinden geçiyor. Bugün için bu direnç noktası takip edilecektir. Bu direncin üzerinde kapanışlarına başlamasıyla yükselişini 8.000 puana doğru sürdürmesini destekleyebilir. Endekste yukarı yönlü hareketin devamında 8.066 - 8.127 direnç noktaları. Geri çekilmelerde 7.763 - 7.667 - 7.500 destek noktaları olarak görülmektedir. BIST100 endeksinin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

12 göstergesi al veren hisseler (11.01.2024)

 

Piyasalar ABD'nin enflasyon verilerine odaklandı

 

Endeksten hızlı yükselenler (11/01/2024)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)