E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada önemli destek ve direnç seviyeleri---

Borsada önemli destek ve direnç seviyeleri

Borsada önemli destek ve direnç seviyeleri
27 Kasım 2023 - 08:10 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, piyasalar mercek altına alınıyor

Önemli bir makroekonomik verinin olmayışı ve Wall Street’in Şükran Günü nedeniyle kapalı olması nedeniyle geçen hafta oldukça sakin geçti. Bununla birlikte, hem ABD hem de AB tarafında parasal sıkılaştırma döngüsünün sona ereceğine ilişkin beklentilerin etkisiyle finans piyasaları yükseliş seyrini sürdürdü. Volatilitenin tamamen ortadan kalkması, yıl sonu yaklaşırken piyasa katılımcılarının mevcut sakinliğini ortaya çıkarıyor.

Conference Board’ın Öncü Endeksi -%0,7’ye karşı -%0,8 ile beklentilerin biraz altında geldi. Veriler önümüzdeki aylarda resesyona işaret etmeye devam ediyor. Bileşenlerden biri özellikle ilginç: Tüketiciler ekonomik koşullar konusunda daha kötümser, bu da özellikle Kara Cuma ve Siber Pazartesi sırasında satın alma isteklerini azaltabilir. Bu nedenle satış hacmi yatırımcıların odak noktası olacak.

Bu arada hisse senedi endeksleri, hafta sonunda hacimler özellikle durgun olsa da, Avrupa da dahil olmak üzere yükseliş seyrini korumayı başardı.

Sıradışı bir haftanın sonunda ABD 10 yıllık tahvil getirisi, 2022 zirvesi olan %4,34’ten toparlanma girişiminde bulunuyor. İlk direnç olarak %4,60’ı izleyeceğiz; bu seviyenin aşılması halinde, geçtiğimiz ay hisse senetlerinde görülen hafif yukarı yönlü ivmeyi sınırlayabilir.

Alman Bund’u da 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde %2,60/53 civarında istikrar kazandı; ilk toparlanma hedefi %2,75/77 civarındaydı; bu seviyenin aşılması halinde %3,01’lik bir yeniden testle sonuçlanacaktır.

İttifak içindeki anlaşmazlıklar nedeniyle parçalanan OPEC+’ta kapılar çarpılıyor, tabaklar kırılıyor. Sonuç olarak, başlangıçta 26 Kasım’da Viyana’da yapılması planlanan toplantı neredeyse 30 Kasım’a ertelendi. Genişleyen organizasyonun geleceğe yönelik politikasına ilişkin çıkmaz,  büyük bir bilinmezliği temsil ediyor. OPEC+’nın isteyeceği son şey kendisini bir toplantıda çıkmaza girmiş bulmaktır. Petrol fiyatları düştü ancak buna rağmen haftalık denge oldukça nötr. Haftalık ABD stoklarındaki keskin artış (+8 milyon varil) de trend üzerinde baskı oluşturdu. Fiyatlar açısından Brent 81 USD civarında, WTI ise 76 USD civarında işlem görüyor.

Bu haftanın ekonomik takvimine salı günü yayınlanacak ABD tüketici güven endeksi damgasını vuracak. Ertesi gün ABD GSYİH büyümesine ilişkin ön veriler açıklanacak. Perşembe günü gıda ve enerji hariç PCE fiyat endeksi açıklanacak. Beklentiler bir kez daha enflasyonun yavaşlayacağını göreceğiz yönünde olurken, Cuma günü de ABD ISM İmalat PMI’ı açıklanacak.

Yurtiçinde haftanın verisi çarşamba günü açıklanacak olan 3Ç23 büyüme verisi olacak.  Sanayi üretiminin %7,7 büyüme kaydetmesi, ihracattaki güçlü artış yılın üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme beklentisini %6,4 olmasına neden oldu. Yine Çarşamba günü TCMB Başkanı Erkan, ISO Meslek komitelerinde ortak toplantısında konuşma yaparken, cuma günü de kasım ayı imalat PMI verilerini alacağız.

BIST100 tarafında ise bir önceki direnç noktamız olan ve artık destek seviyesi olarak takip ettiğimiz 7.942 seviyesine yakından izleyeceğiz. Cuma günü bu seviyenin altında hareketler görsek de kapanışın 7.942 seviyesinin üzerinde gerçekleşmiş olması olumlu.

Dolayısıyla 7.942 seviyesinin üzerinde pozitif havanın devamını beklemekle birlikte bu seviyenin üzerindeki hareketlerde kademeli olarak pozisyonların arttırılmasına uygun buluyoruz ki beklentimiz paralelinde yaşanacak yükselişlerde 8.180 ve 8.400 seviyelerini haftalık bazda kısa vadeli üst direnç noktaları olarak hedefliyor olacağız.

Endekste 22 günlük ortalamanın geçtiği seviye olan 7.775 ile 7.644 seviyelerini ise olası geri çekilmelerde ilk destekler olarak verebiliriz.

Avrupa'da buğday fiyatı 2 yılın dibinde

 

Günün önemli şirket haberleri 27/11/2023

 

Petrol fiyatlarında yatay seyir devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)