E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada önemli destek ve direnç seviyeleri---

Borsada önemli destek ve direnç seviyeleri

Borsada önemli destek ve direnç seviyeleri
04 Mayıs 2023 - 09:21 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel piyasalar, majör merkez bankalarının kararlarıyla hareketli bir hafta geçiriyor. Dün Fed'in faiz kararı izlendi. Bugün içinde Avrupa Merkez Bankasının(ECB) faiz kararı gündemde olacaktır. ECB için 25 baz puanlık faiz artış beklentisi bulunuyor. ECB'nin yılın kalanı için vereceği sinyaller önemli olacaktır. Bugünkü toplantı piyasaların seyri üzerinde belirleyici olabilir. Yurt içinde ise TCMB bu yılın ikinci enflasyon raporunu yayınlayacak. TCMB'nin enflasyon beklentisiyle ilgili olası revizyonları ve enflasyon konusuna nasıl atıfta bulunacağı yakından izlenecektir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:30 TR TCMB Enflasyon Raporu-II Önem: Yüksek
• 15:15 EuroB. ECB Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Fed beklentilere paralel faizi 25 baz puan artırırken, metinde daha fazla faiz artışına işaret eden ifadenin çıkarılması ile sıkılaşma döngüsüne ara verildiğine yönelik sinyal verildi. Başkan Powell ise veri odaklı karar almaya devam edeceklerini ifade etti. Yüksek volatilitenin kaydedildiği BIST-100 Endeksi dün %0,45 oranında kayıpla 4.485,97 puandan günü tamamladı. Bugün içerde enflasyon raporu ve ECB toplantısı takip edilen önemli başlıklar. ABD borsaları günü negatif kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık seyir hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 19,46 – 19,47 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 19,47’li seviyelerden işlem görüyor. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Güne tepki alımları ile başlasa da yıl içi dip seviyesi olan 4.480 seviyesinin aşağı yönde kırılması ile sert satışların görüldüğü BIST100 Endeks’i, 200 gho testi sonrası gelen alımlarla kayıplarının
büyük kısmını geri aldı. Güne hafif alıcılı açılış yapmasını beklediğimiz endekste 4.500 üstünde tutunma sağlanabilir. 4.570- 4.630 direnç seviyelerine doğru alımların güç kazanması beklenebilir. 4.450 gün içi ilk destek bölgesi olup altında fiyatlamalarda 4,390-4.311 seviyeleri takip edilebilir. Oynaklığın yüksek olduğu BIST-100 Endeks’inde kısa vadede 4.630 puan altında kalındığı sürece yükselişlere karşı temkinli olunmalıdır.

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları

 

Borsada 5 sektör yükseldi

 

ECB'nin faiz kararı yatırımcının odağında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)